Αφροδισιακή Τροπική Σαλάτα
Μια εύκολη σαλάτα που ανήκει στην αφροδισιακή κουζίνα! Περιέχει αβοκάντο, γαρίδες, πεπόνι...
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε αντί για πεπόνι να βάλετε μάνγκο ή σταφύλι ή και όλα μαζί!Επίσης μπορείτε να βάλετε περισσότερη κρέμα γάλακτος και αντί για άνηθο μπορείτε να βάλετε μαϊντανό.
Υλικά
-
1 αβοκάντο (περίπου 200 γρ.)
-
0.5 μικρό πεπονάκι
-
200 γρ. γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
-
φύλλα μαρουλιού
-
0.5 ματσάκι άνηθος
-
3 κουταλιές ξίδι απο άσπρο κρασί
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
πάπρικα
-
4 κουταλιές λάδι
-
1 κουταλιά κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στρώστε τα φύλλα μαρουλιού σε δύο μικρά μπολ.
-
2
Κόψτε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι. Βγάλτε προσεκτικά την ψίχα και κόψτε την σε λεπτές λωρίδες. Αναμείξτε τις λωρίδες αμέσως με τη σάλτσα για να μη μαυρίσουν.
-
3
Αφαιρέστε τα σπόρια από το πεπόνι και βγάλτε μικρές μπαλίτσες με το ειδικό κουταλάκι. Ανακατέψτε τις μπαλίτσες με το αβοκάντο.
-
4
Προσθέστε τις γαρίδες και βάλτε την σαλάτα στο ψυγείο για 15 λεπτά, σκεπασμένη.
-
5
Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο άνηθο και τοποθετήστε την σαλάτα πάνω στα φύλλα μαρουλιού.
-
6
Για την σάλτσα αναμείξτε το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα με το ξίδι. Ρίξτε από πάνω λάδι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει η σάλτσα ομοιογενής. Προσθέστε και την κρέμα γάλακτος.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια