Αγγουράκια τουρσί

Bαθμολογία: 4
       
 
1 ψήφοι
savefico, 24.09.11

Περιγραφή

Διατηρούνται στο ψυγείο και παραμένουν φρέσκα για περισσότερο από ένα μήνα...
Αγγουράκια τουρσί
photo: tasa.x

Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 αγγουράκια (τα κοντά, τα διαλέγουμε μικρούλια)
  • 1 φλ. νερό
  • 1 φλ. άσπρο ξύδι
  • λίγο άνιθο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. αλάτι χοντρό (όχι πολύ γεμάτη)
  • 1 φύλλο δάφνη
  • κόκκους πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με λαχανικά
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Σκόρδο
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά, εκτός τον άνιθο.
  2. Τα αφήνουμε για καμιά ώρα περίπου να λιώσει το αλάτι και η ζάχαρη.
  3. Βάζουμε τα αγγουράκια σε ένα μεγάλο βάζο.
  4. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και από πάνω προσθέτουμε 2-3 κλωνάρια άνιθο.
  5. Κλείνουμε το βάζο αεροστεγώς και τοποθετούμε στο ψυγείο μας για 10-12 ημέρες.

Σχετικές συνταγές

Πιπεριές τουρσί Πιπεριές τουρσί
5
       
       
(4)
Μάραθα τουρσί Μάραθα τουρσί
5
       
       
(1)
Αγκινάρες Τουρσί Αγκινάρες Τουρσί
4.6667
       
       
(3)
Βολβοί τουρσί Βολβοί τουρσί
5
       
       
(3)
Λάχανο τουρσί Λάχανο τουρσί
5
       
       
(2)

    2 Όλα

    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 28-10-11  
    Τα καθαρίζουμε τα αγγουράκια? Τα αφήνουμε 10-12 μέρες πριν τα καταναλώσουμε? Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 19-9-13  
    Έγινε ωραίο αλλά λίγο παραπάνω ξινό.
    Με λιγότερο 1/2 φλ.ξύδι νομίζω θα είναι τέλειο.
    Αν κρατήσουμε τα βάζα μας σφραγισμένα κρατάει για πολύ καιρό.
    Εγώ έκανα και σε μπουκάλια.
    Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή.

    1 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από tasa.x, 19-9-13  
    Έγινε ωραίο αλλά λίγο παραπάνω ξινό.
    Με λιγότερο 1/2 φλ.ξύδι νομίζω θα είναι τέλειο.
    Αν κρατήσουμε τα βάζα μας σφραγισμένα κρατάει για πολύ καιρό.
    Εγώ έκανα και σε μπουκάλια.
    Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή.

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 28-10-11  
    Τα καθαρίζουμε τα αγγουράκια? Τα αφήνουμε 10-12 μέρες πριν τα καταναλώσουμε? Ευχαριστώ

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
    Η Καθαρά Δευτέρα είναι ταυτισμένη με τα Κούλουμ...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της anthikouki
    σαλάτες
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της nickostro