Αγιορείτικη πίτα με μαρμελάδα κεράσι νηστίσιμη
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη.
-
2
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και στη συνέχεια σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Η ζύμη γίνεται θρυμματισμένη.
-
3
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι Νο 25. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και τοποθετούμε το ένα κομμάτι στο ταψί τρίβοντας το με τα δάχτυλα μας σα θρύμματα ψωμιού.
-
4
Απλώνουμε επάνω την μαρμελάδα και την καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη που την δουλεύουμε κατά τον ίδιο τρόπο, έχοντας προσθέσει σε αυτήν τα αμύγδαλα.
-
5
Ψήνουμε το κέικ στους 200 βαθμούς για 50’-60’. Όταν κρυώσει, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σχόλια