Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 200 γραμμάρια φυτικό βούτυρο
  2. 1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  3. ξύσμα ενός λεμονιού
  4. 500 γραμμάρια αλεύρι
  5. 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  6. 500 γραμμάρια μαρμελάδα κεράσι
  7. 1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα ψιλοκομμένα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη.

  2. 2

    Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και στη συνέχεια σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Η ζύμη γίνεται θρυμματισμένη.

  3. 3

    Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι Νο 25. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και τοποθετούμε το ένα κομμάτι στο ταψί τρίβοντας το με τα δάχτυλα μας σα θρύμματα ψωμιού.

  4. 4

    Απλώνουμε επάνω την μαρμελάδα και την καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη που την δουλεύουμε κατά τον ίδιο τρόπο, έχοντας προσθέσει σε αυτήν τα αμύγδαλα.

  5. 5

    Ψήνουμε το κέικ στους 200 βαθμούς για 50’-60’. Όταν κρυώσει, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Σχόλια

tahitian
tahitian @artist_ea
Εγινε καταπληκτικη,παρολο που ξεχασα τα αμυγδαλα.Την αχνη δε τη συμπαθω,οπότε την παρελειψα.Ετσι κι αλλιως ηταν τοσο γλυκια που δεν το ειχε ανναγκη.Μοιαζει με μια συνταγη μηλοπιτας που εκανα καποτε και λατρευα

Από

Χρύσα Δέδε
Χρύσα Δέδε @cook_8483787
στις
,