κύρια φωτογραφία συνταγής Αγκινάρες α λα πολίτα

Αγκινάρες α λα πολίτα

Μαγειρεύτηκε 18 φορές
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Λίγα μυστικά ακόμα

Ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά!! Δοκιμάστε το και τώρα που νηστεύετε χωρίς να το "αβγοκόψετε"!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

57 Minutes
  1. 2 πακέτα αγκινάρες κατεψυγμένες (περίπου 800 γρ. και τα 2 μαζί)
  2. χυμός 1 λεμονιού
  3. άνηθος ψιλοκομμένος κατά προτίμηση
  4. 3-4 πατάτες σε τέταρτα
  5. 2 καρότα σε ροδέλες
  6. 1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο
  7. 1 φλ. ελαιόλαδο
  8. αλάτι
  9. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σωτάρετε στο λάδι τις αγκινάρες, το κρεμμύδι, τα καρότα, το κρεμμύδι

  2. 2

    Καρυκεύετε και προσθέστε το λεμόνι, τον άνηθο και τόσο νερό ώστε να τα σκεπάζει

  3. 3

    Σιγοβράστε μέχρι να γίνει το φαγητό, περίπου 1 ώρα ή ανάλογα με την κουζίνα σας

  4. 4

    Αν θέλετε "αβγοκόψτε" το φαγητό χτυπώντας 1 κροκάδι με λίγο χυμό λεμόνι και λίγο από το ζωμό του φαγητού

  5. 5

    Μόλις αφρατέψει και ασπρίσει το αβγολέμονο, ανακατέψτε το στο φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα να πάει παντού

  6. 6

    Σερβίρετε

Αντιδράσεις

Cooksnaps (18)

Σχόλια (45)

asproyla
asproyla @cook_8450142
Υπέροχο φαγητό.Εγώ βέβαια αντί για πατάτες βάζω αρακά και δεν το αυγοκόβω απλά δυαλύω μια κουταλιά αλεύρι με το λεμόνι και το ρίχνω μέσα.

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις