Αγκινάρες α λα πολίτα
Λίγα μυστικά ακόμα
Ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά!! Δοκιμάστε το και τώρα που νηστεύετε χωρίς να το "αβγοκόψετε"!
Υλικά
-
2 πακέτα αγκινάρες κατεψυγμένες (περίπου 800 γρ. και τα 2 μαζί)
-
χυμός 1 λεμονιού
-
άνηθος ψιλοκομμένος κατά προτίμηση
-
3-4 πατάτες σε τέταρτα
-
2 καρότα σε ροδέλες
-
1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο
-
1 φλ. ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωτάρετε στο λάδι τις αγκινάρες, το κρεμμύδι, τα καρότα, το κρεμμύδι
-
2
Καρυκεύετε και προσθέστε το λεμόνι, τον άνηθο και τόσο νερό ώστε να τα σκεπάζει
-
3
Σιγοβράστε μέχρι να γίνει το φαγητό, περίπου 1 ώρα ή ανάλογα με την κουζίνα σας
-
4
Αν θέλετε "αβγοκόψτε" το φαγητό χτυπώντας 1 κροκάδι με λίγο χυμό λεμόνι και λίγο από το ζωμό του φαγητού
-
5
Μόλις αφρατέψει και ασπρίσει το αβγολέμονο, ανακατέψτε το στο φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα να πάει παντού
-
6
Σερβίρετε
Σχόλια (45)