Αγκινάρες γεμιστές
Ένας διαφορετικός τρόπος να απολαύσετε τις αγκινάρες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να τελειώσετε πιο γρήγορα, μπορείτε να καθαρίσετε πρώτα τις αγκινάρες και την ώρα που θα τις βάλετε να βράσουν, να βάλετε και τη γέμιση ταυτόχρονα να γίνεται. Την ώρα που θα έχετε και τα δύο αυτά να γίνονται, φτιάχνετε και τη μπεσαμέλ. ΄Ετσι θα γλιτώσετε πολύ χρόνο από την προετοιμασία.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αν έχετε πάρει φρέσκες αγκινάρες, τις καθαρίζετε. Τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό τόσο, ώστε να τις σκεπάζει. Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και το αλάτι και τις βράζετε για 20' περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνετε, τις στραγγίζετε και τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί.
-
2
Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι με τον κιμά για 5' περίπου. Ρίχνετε το κρασί, τη ντομάτα και το μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε.
-
3
Αφήνετε τη γέμιση να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20' περίπου. Κατεβάζετε τη γέμιση από τη φωτιά, την αφήνετε λίγο να κρυώσει, ρίχνετε το αβγό και τη γαλέτα και τα ανακατεύετε καλά.
-
4
Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ
-
5
Γεμίζετε με τη γέμιση τις αγκινάρες, τις καλύπτετε με μπεσαμέλ και τις πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί.
-
6
Ψήνετε τις αγκινάρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 30' περίπου ή μέχρι να γκρατιναριστούν.
Σχόλια (10)