κύρια φωτογραφία συνταγής Αγκινάρες γεμιστές
Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Ένας διαφορετικός τρόπος να απολαύσετε τις αγκινάρες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να τελειώσετε πιο γρήγορα, μπορείτε να καθαρίσετε πρώτα τις αγκινάρες και την ώρα που θα τις βάλετε να βράσουν, να βάλετε και τη γέμιση ταυτόχρονα να γίνεται. Την ώρα που θα έχετε και τα δύο αυτά να γίνονται, φτιάχνετε και τη μπεσαμέλ. ΄Ετσι θα γλιτώσετε πολύ χρόνο από την προετοιμασία.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4
  1. 12 πάτους αγκινάρας, φρέσκους ή κατεψυγμένους
  2. χυμό 1 λεμονιού
  3. 1/2 φλ. βούτυρο
  4. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  5. 1/2 κιλό κιμά
  6. 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  7. 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  8. αλάτι, πιπέρι
  9. 1/2 φλ. άσπρο ξηρό κρασί
  10. 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
  11. 1 κ.σ. γαλέτα
  12. 1 δόση μπεσαμέλ
  13. τυρί τριμμένο για το πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αν έχετε πάρει φρέσκες αγκινάρες, τις καθαρίζετε. Τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό τόσο, ώστε να τις σκεπάζει. Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και το αλάτι και τις βράζετε για 20' περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνετε, τις στραγγίζετε και τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί.

  2. 2

    Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι με τον κιμά για 5' περίπου. Ρίχνετε το κρασί, τη ντομάτα και το μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε.

  3. 3

    Αφήνετε τη γέμιση να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20' περίπου. Κατεβάζετε τη γέμιση από τη φωτιά, την αφήνετε λίγο να κρυώσει, ρίχνετε το αβγό και τη γαλέτα και τα ανακατεύετε καλά.

  4. 4

    Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ

  5. 5

    Γεμίζετε με τη γέμιση τις αγκινάρες, τις καλύπτετε με μπεσαμέλ και τις πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί.

  6. 6

    Ψήνετε τις αγκινάρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 30' περίπου ή μέχρι να γκρατιναριστούν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

Martha_T
Martha_T @cook_8529265
Απλά πολύ καλή και πολύ εμφανίσιμη σε τραπέζι ή μπουφέ. Έκανα μια μικρή αλλαγή, αφαίρεσα απο τον κιμά το αυγό και πρόσθεσα τρεις γενναίες κουταλιές απο την μπεσαμέλ. Την μπεσαμέλ την έβγαλα από κορνέ, χρησημοποιήσα αγγινάρες κατεψυγμένες και ήταν μια χαρά.

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα