Liza
Liza @cook_220964
Νίκαια,ελλάδα

Ένα πεντανόστιμο λαδερό φαγητό!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε δεν βάζουμε το λεμόνι στην κατσαρόλα και φτιάχνουμε αυγολέμονο. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

47 Minutes
5 πιάτα περίπου
  1. 8-10 αγκινάρες καθαρισμένες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
  2. 1/2 κιλό αρακάς
  3. 2 καρότα
  4. 4 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
  5. το χυμό ενός λεμονιού
  6. 1 μικρό ματσάκι άνηθο
  7. 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  8. λάδι
  9. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και τα καρότα στο λάδι

  2. 2

    Και πριν κοκκινίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις αγκινάρες, τις πατάτες και τον αρακά.

  3. 3

    Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμόνι και τον άνηθο ψιλοκομμένο.

  4. 4

    Βράζουμε έως ότου να ψηθούν τα λαχανικά μας (σε άλλους αρέσουν πολύ μαλακά σχεδόν λιώμα,σε άλλους να κρατάνε και εάν χρειαστεί νεράκι προσθέτουμε λίγο ακόμη). Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (31)

Εύη  Πανοπούλου
Εύη Πανοπούλου @cook_19851657
Από την φωτογραφία καταλαβαίνω ότι έχετε κάνει αυγολέμονο, είναι πηχτή η σάλτσα. Καλά κατάλαβα ;

Από

Liza
Liza @cook_220964
στις
Νίκαια,ελλάδα