Αγκινάρες με αρνάκι

Bαθμολογία: 5
       
 
3 ψήφοι
kiriakh58, 06.01.09

Περιγραφή

Ενα νοστιμοτατο πιατο πλουσιο σε βιταμινες και αρωματα χορταρικων που δενουν τελεια μεταξυ τους. Θα σας ενθουσιασει αρκει να σας αρεσουν οι αγκιναρες.
Αγκινάρες με αρνάκι
photo: golfo

Συνταγή από:

kiriakh58

20 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 μπουτι αρνισιο 800 γραμ περιπου
  • 8 αγκιναρες
  • 4 καροτα κομμενα ροδελλες
  • 1/2 ματσακι ανηθο
  • 1/2 ματσακι μαραθο
  • 1 ματσακι κρεμυδακια φρεσκα ψιλοκομμενα
  • 1/2 κουπας ελαιολαδο
  • χυμο 2 λεμονιων
  • 2 αυγα
  • 150 γραμ αρακα (προαιρετικα)
  • αλατι - πιπερι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αρνί - Κατσίκι
Εποχιακά: Ανοιξιάτικη
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Περιέχει: Αβγά
Φτιάχνει: σερβιρει 4 μεριδες
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βαζουμε σε μια κατσαρολα το λαδι να καψει
  2. Εχουμε το μπουτακι κομμενο σε μεριδες, το βαζουμε να τσιγαριστει καλα απο ολες τις μεριες
  3. Ριχνουμε τα κρεμμυδακια, τον ανηθο, και τον μαραθο. Αφου παρουν λιγο χρωμα προσθετουμε τον αρακα, τα καροτα και τις αγκιναρες
  4. Βαζουμε αλατι, πιπερι
  5. Ριχνουμε και 2 ποτηρια νερο και αφηνουμε το φαγητο να βρασει για 1 ωρα περιπου. Θα το δειτε εαν εχει ψηθει
  6. Στην συνεχεια χτυπαμε τα αυγα, προσθετουμε τον χυμο των λεμονιων. Παιρνουμε λιγο απο το ζουμι του φαγητου και το προσθετουμε στο μειγμα λεμονιου και αυγων, χτυπαμε να ανακατευτουν καλα και το προσθετουμε στο φαγητο. Αφηνουμε να παρει 1-2 βρασεις και ειναι ετοιμο
  7. Εαν θελουμε την σαλτσα του φαγητου πιο δεμενη μπορουμε την ωρα που ετοιμαζουμε το αυγολεμονο να βαλουμε 1 1/2 κ σ κορν φλαουερ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εαν το αρνι δεν ειναι γαλακτος καλο θα ειναι να το βαλουμε να βρασει μονο του για 1/2 ωρα και μετα να βαλουμε τα αλλα υλικα μας

Σχετικές συνταγές

    4 Όλα

    #
    Σχόλιο από golfo, 15-3-10  
    Κικη εγινε σουπερ φαγητο!
    ετσι το εφτιαχνε η γιαγια μου ακριβως και μοσχοβολαγε η κουζινα,μερακλιδικο φαγητο.
    5 πηρουνακια με τα ματια κλειστα!
    σε λιγο οι φωτο.
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από golfo, 15-3-10  
    εγω εβαλα αρακα φρεσκο που ξεσπυρισα σημερα,και εβαλα και μια πατατουλα ,εγινε λουκουμι.
    #
    Σχόλιο από zanice, 28-4-10  
    Έκανα σήμερα την συνταγή και πραγματικά δεν έχω λόγια!!! Πραγματικά ΥΠΕΡΟΧΗ!!!
    Τα 5 πιρουνάκια είναι πολύ λίγο!!!
    Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ninita, 4-4-13  
    Απλά φοβερό

    4 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από golfo, 15-3-10  
    Κικη εγινε σουπερ φαγητο!
    ετσι το εφτιαχνε η γιαγια μου ακριβως και μοσχοβολαγε η κουζινα,μερακλιδικο φαγητο.
    5 πηρουνακια με τα ματια κλειστα!
    σε λιγο οι φωτο.
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από golfo, 15-3-10  
    εγω εβαλα αρακα φρεσκο που ξεσπυρισα σημερα,και εβαλα και μια πατατουλα ,εγινε λουκουμι.
    #
    Σχόλιο από zanice, 28-4-10  
    Έκανα σήμερα την συνταγή και πραγματικά δεν έχω λόγια!!! Πραγματικά ΥΠΕΡΟΧΗ!!!
    Τα 5 πιρουνάκια είναι πολύ λίγο!!!
    Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ninita, 4-4-13  
    Απλά φοβερό

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...

    Σχετικές οδηγίες

    Καθάρισμα αγκινάρας
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.7222
           
           
    (18)

    Το tip της ημέρας

    Για κάθε φλυτζάνι νερό, βάλτε μια κουταλιά του γλυκού τσάι (αν χρησιμοποιείτε χύμα) και ρίξτε πάνω από τα φύλλα το βραστό νερό. Ανακατέψτε το καλά, σκεπάστε την τσαγιέρα και αφήστε το για 5’ (αν έχετε μόνο ένα φλυτζάνι σκεπάστε το με το πιατάκι του. 3-4’ είναι αρκετά για το φακελάκι).

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 350 αγαπημένων συνταγών, του/της ΚΑΤΕΡΙΝΑΦΡΕΡ