Αγκινάρες ογκρατέν

ATHENS_SM
ATHENS_SM @cook_8467231

Ένας εναλλακτικός τρόπος για να φάμε τις αγκινάρες, είναι το φαγητό που θα σας περιγράψω. Χρειαζόμαστε τα εξής

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 6 αγκινάρες κανονικού μεγέθους ή 10 μικρές
  2. μπεσαμέλ ποσότητας με 1-1,5 λίτρο γάλα (οδηγίες παρασκευής σάλτσας μπεσαμέλ, προκειμένου να κατανοήσετε την περιγραφή της ποσότητας που σας δίνω μπορείτε να βρείτε στην συνταγή μου "ροκφορόπιττα")
  3. 250 γραμ. περίπου τυρί τριμμένο (π.χ. γραβιέρα)
  4. λίγο μινερβίνη
  5.  αλατάκι, πιπεράκι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, όπως ξέρουμε (τις τρίβουμε με λεμόνι για να μην μαυρίσουν κτλ.) και τις βάζουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά.(Μπορούμε και στο νερό που θα βράσουν να ρίξουμε λίγο λεμόνι για να μην μαυρίσουν.)

  2. 2

    Όταν βράσουν σε σημείο που να μπορούν εύκολα να τρυπιούνται με το πιρούνι, τις βγάζουμε απ’ την κατσαρόλα και τις αφήνουμε κάμποση ώρα σ’ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.

  3. 3

    Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε την μπεσαμέλ.

  4. 4

    Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι που να χωράει την ποσότητα των υλικών και πασπαλίζουμε τον πάτο του και τα πλαϊνά του με λίγο γαλέτα (βοηθάει και αυτό στο να μην κολλήσουν οι αγκινάρες στο ταψί).

  5. 5

    Κόβουμε τις στεγνές πλέον αγκινάρες σε κομμάτια –όχι πολύ μικρά- και τις αραδιάζουμε στο ταψί. Τις αλατίζουμε ελαφρώς (ή και καθόλου αν είναι αλμυρό το τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε), προσθέτουμε λίγο πιπεράκι και πασπαλίζουμε με λίγο απ’ το τριμμένο τυρί.

  6. 6

    Έπειτα, περιχύνουμε με την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με όλο το υπόλοιπο τυρί (αν σας πέσει λίγο παραπάνω δεν πειράζει…του πάει πολύ!). Πάνω απ’ το τυρί, αν θέλετε η κρούστα που θα δημιουργηθεί απ’ το ψήσιμο να μην είναι πολύ τραγανή…και φεύγει σαν το χαρτόνι από πάνω από το κομμάτι όταν το κόβετε…μπορείτε να βάλετε μικρούτσικα κομματάκια μινερβίνης διάσπαρτα. (Αλλά πολύ μικρά και όχι σε πολλά σημεία).

  7. 7

    Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει! Καλή όρεξη!

Αντιδράσεις

Από

ATHENS_SM
ATHENS_SM @cook_8467231
στις