Αγκινάρες στη σχάρα με μαγιονέζα άνηθου
Υλικά
-
1 κιλο φρεσκιες αγκιναρες
-
2-3 κ.σ. λαδι
-
Για τη μαγιονεζα ανηθου
-
2 κ.σ. γιαουρτι στραγγιστο
-
4 κ.σ. ανηθο ψιλοκομμενο
-
3 κ.σ. μαγιονεζα
-
2 λαιμ (μοσχολεμονα)
-
αλατι
-
πιπερι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλενουμε τις αγκιναρες, τις καθαριζουμε και τις περναμε με λεμονι μια μια για να μη μαυρισουν.
-
2
Τις κοβουμε σε φετες, τις αλατιζουμε, τις λαδωνουμε και τις ψηνουμε στη σχαρα του φουρνου.
-
3
Βαζουμε στο μπλεντερ το γιαουρτι και τον ανηθο και τα χτυπαμε εως οτου γινουν ενα ομοιογενες μειγμα.
-
4
Ριχνουμε σε ενα μπολ το μειγμα του ανηθου,τη μαγιονεζα, το ξυσμα απο το 1 λαιμ, αλατι και φρεσκοτριμενο πιπερι και ανακατευουμε καλα.
-
5
Σερβιρουμε τις ψητες αγκιναρες με φετουλες λαιμ και τη μαγιονεζα ανηθου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια