Αγκινάρες τηγανητές με κουρκούτι
Λίγα μυστικά ακόμα
Με το χυλό που θα μας περισσέψει, μπορούμε να κάνουμε αλμυρές μικρές τηγανίτες. Είναι πολύ νόστιμες και τραγανές!
Υλικά
-
αλεύρι
-
λίγο baking powder (μισό κουταλάκι τσαγιού περίπου)
-
νερό όσο πάρει
-
αλάτι, πιπέρι
-
ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και μαϊντανός
-
λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
-
2
Τις κόβουμε σε κομματάκια (περίπου 4Χ4 εκατοστά).
-
3
Ανακατεύουμε το αλεύρι και το baking powder με το νερό, να βγει ένας μέτριος χυλός (ούτε πολύ πηκτός, ούτε πολύ νερουλός).
-
4
Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι, ανάλογα με την προτίμησή μας.
-
5
Βουτάμε τα κομματάκια της αγκινάρας στο χυλό και τηγανίζουμε σε καφτό λάδι.
Σχόλια (2)