κύρια φωτογραφία συνταγής Αγκινάρες τηγανητές με κουρκούτι

Αγκινάρες τηγανητές με κουρκούτι

meloula
meloula @cook_8456933
,Κύπρος

Λίγα μυστικά ακόμα

Με το χυλό που θα μας περισσέψει, μπορούμε να κάνουμε αλμυρές μικρές τηγανίτες. Είναι πολύ νόστιμες και τραγανές!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. αλεύρι
  2. λίγο baking powder (μισό κουταλάκι τσαγιού περίπου)
  3. νερό όσο πάρει
  4. αλάτι, πιπέρι
  5. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και μαϊντανός
  6. λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

  2. 2

    Τις κόβουμε σε κομματάκια (περίπου 4Χ4 εκατοστά).

  3. 3

    Ανακατεύουμε το αλεύρι και το baking powder με το νερό, να βγει ένας μέτριος χυλός (ούτε πολύ πηκτός, ούτε πολύ νερουλός).

  4. 4

    Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι, ανάλογα με την προτίμησή μας.

  5. 5

    Βουτάμε τα κομματάκια της αγκινάρας στο χυλό και τηγανίζουμε σε καφτό λάδι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

sofia.t
sofia.t @cook_8478916
Πολύ νόστιμες οι αγκινάρες.Με αυτό το χυλό τηγάνισα και κολοκυθάκια και έγιναν πεντανόστιμα.Ευχαριστώ για την συνταγή.

Από

meloula
meloula @cook_8456933
στις
,Κύπρος