Αγρέλια (άγρια σπαράγγια) με αυγά

Bαθμολογία: 4.9545
       
 
22 ψήφοι
Τράγα, 06.03.10

Περιγραφή

Αγρέλια λέμε τα άγρια σπαράγγια στην Κύπρο! Φανταστικός μεζές! Το δύσκολο στη συνταγή αυτή είναι το μάζεμα τους!!

Αγρέλια (άγρια σπαράγγια) με αυγά

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πιάτο κομμένες μύτες αγρέλια (2 ματσάκια)
  • 5 - 6 αυγά
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με αυγά , Με λαχανικά
Εποχιακά: Ανοιξιάτικη
Μέθοδος: Τηγανιού
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κουζίνα: Κυπριακή
Περιέχει: Αβγά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

    Βήμα 1
    1)

    Κόβουμε τις μύτες από τα αγρέλια, σπάζοντας τις με το χέρι σε μικρά κομμάτια.

    Βήμα 2
    2)

    Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και αμέσως μετά τα αγρέλια ( δεν αφήνουμε το λάδι να κάψει).

    Βήμα 3
    3)

    Αφήνουμε τα αγρέλια να τηγανιστούν (δεν πρέπει να βαρυψηθούν, απλά να μαραθούν) και προσθέτουμε το αλάτι.

    Βήμα 4
    4)

    Προσθέτουμε τα αυγά.

    Βήμα 5
    5)

    Στη συνέχεια ανακατεύουμε για να πάνε τα αυγά παντού.

    Βήμα 6
    6)

    Όταν γίνει σαν ομελέτα είναι έτοιμο.

    Βήμα 7
    7)

    Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες.

    Σχετικές συνταγές

      29 Όλα

      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
      #
      Σχόλιο από xaroula, 16-3-10  
      Επιτεεεεεεεεελους η σωστη συνταγη!!!! ετσι το κανω παντα ,απιστευτη ομελετα!! :)
      #
      Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 16-3-10  
      Το αγαπημένο μου!!!!! Τέλειο φαγητό!!!
      Με αυτά τα υπέροχα άγρια σπαράγγια, τα οποία έχω επαιδευτεί να μαζεύω από μικρή..
      #
      Σχόλιο από MAGEIRISSA, 16-3-10  
      Καταπληκτική συνταγή!!! Έτσι τα φτιάχνω κι εγώ, δε βλέπω την ώρα να βγουν ξανά να πάω για μάζεμα. Η ελαφρά πικρή γεύση του φαγητού, είναι το χαρακτηριστικό του, το οποίο με τρελαίνει!!!
      Το ίδιο φαγάκι αντί για τηγάνι, το βάζω στο φούρνο, αφού έχω προβράσει λίγο τα σπαράγγια. Είναι τέλειο κι έτσι!
      Απίστευτος μεζές, μαζί με πατάτες τηγανιτές!
      Ευχαριστούμε που την ανέβασες.
      #
      Σχόλιο από Sol81, 16-3-10  
      #
      Σχόλιο από Ζουζουνελ, 16-3-10  
      Τελειος μεζες!ετσι ακριβως τα φτιαχνουμε και εμεις,ποιος τα μαζευει ομως!ειναι η εποχη τους τωρα!ευχαριστουμε Τραγακι για το ανεβασμα της συνταγης!
      #
      Σχόλιο από ropet4, 21-3-10  
      Συγχωρείστε την αφέλειά μου αλλά δε λέτε τιποτε για πλύσιμο τους. Να το πάρω ως δεδομένο;
      #
      Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 22-3-10  
      Ναι, είναι δεδομένο ότι τα πλένουμε.Αφού τα έχεις κόψει σε κομματάκια, και πριν τα βάλεις στο τηγάνι, τα πλένεις.
      #
      Σχόλιο από Τράγα, 22-3-10  
      ...και θα συμπληρωσω οτι καλο ειναι να τα αφησουμε να στεγνωσουν καλα και μετα να τα βαλουμε στο τηγανι!
      #
      Σχόλιο από karavour, 30-3-10  
      αν δεν βάλω άγρια και βάλω κατεψυγμένα πειράζει? Πού να τρέχουμε τώρα να μαζεύουμε... Εχουμε και τη μέση μας :)
      #
      Σχόλιο από Τράγα, 30-3-10  
      αχαχαχαχαχαχαχα...γιατι οχι!! μεση ειναι αυτη!!!
      #
      Σχόλιο από ansou, 11-4-10  
      Ο τελειος μεζες!!!!Και τωρα που ειναι και η εποχη τους!!!Εμεις μαζεψαμε απο το χωριο και τα τιμησαμε δεοντως!!!Εβαλα και λιγη τριμμενη φετα και η γευση απογειωθηκε!!!
      #
      Σχόλιο από babystar, 13-5-10  
      Απίστευτο!Ο μπαμπάς μου (Κύπριος στην καταγωγή) μου τα έκανε έτσι όταν ήμουν μικρή και θυμάμαι πώς τα τρώγαμε...Έψαξα για πλάκα να δω τι συνταγή έχει με σπαράγγια (είπαμε, μου θυμίζουν τον μπαμπά μου) και βρήκα αυτή τη συνταγή!Ευχαριστώ πολύ!
      #
      Σχόλιο από comich90, 23-5-10  
      #
      Σχόλιο από stalitsa, 13-7-10  
      τι μου θυμησες.. την εφτιαχνε η γιαγια μου!!! απιστευτο.. πως μπορει η γευση απο μια μπουκια να σου φερει τοσες αναμνησεις.. ευχαριστω!
      #
      Σχόλιο από stellapapadopoulou, 22-7-10  
      Μπράβο!!! και απο μένα και στην Μακεδονία τα αγαπάμε και έχει πλάκα το μάζεμά τους, βγένης στη φύση.μόνο πέντε πειρουνάκια έχει.
      #
      Σχόλιο από karavour, 25-8-10  
      Την έχω φτοιάξει 2 φορές. Πολύ ωραία. Τη δεύτερη πρόσθεσα στα αυγά και λίγο τριμμένο τυρί, ρίγανη και πιπέρι κι έγινε ακόμα πιο ωραία
      #
      Σχόλιο από krepoylina, 12-12-10  
      kypros!!!
      #
      Σχόλιο από ppouppis, 12-3-11  
      pedia ine ierosilia na provrazis ta agrelia!! apagorevete!!!!
      #
      Σχόλιο από july88, 6-4-11  
      Η απλότητα στο μεγαλείο της!!!!
      #
      Σχόλιο από TSOFAGR, 9-4-11  
      Έτσι περίπου τα φτιάχνω και εγώ.Πρόσθεσα στην συνταγή φρέσκο κρεμμυδάκι,λίγα μυροδικά,μαντανό,άνιθο και έβαλα πρώτα τα αβγά μέσα στο τηγάνι με λίγο γάλα και έπειτα πρόσθεσα τα σπαράγγια ζεματισμένα.Τέλια βγήκαν.
      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

      29 Σχόλια

      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
      #
      Σχόλιο από xaroula, 16-3-10  
      Επιτεεεεεεεεελους η σωστη συνταγη!!!! ετσι το κανω παντα ,απιστευτη ομελετα!! :)
      #
      Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 16-3-10  
      Το αγαπημένο μου!!!!! Τέλειο φαγητό!!!
      Με αυτά τα υπέροχα άγρια σπαράγγια, τα οποία έχω επαιδευτεί να μαζεύω από μικρή..
      #
      Σχόλιο από MAGEIRISSA, 16-3-10  
      Καταπληκτική συνταγή!!! Έτσι τα φτιάχνω κι εγώ, δε βλέπω την ώρα να βγουν ξανά να πάω για μάζεμα. Η ελαφρά πικρή γεύση του φαγητού, είναι το χαρακτηριστικό του, το οποίο με τρελαίνει!!!
      Το ίδιο φαγάκι αντί για τηγάνι, το βάζω στο φούρνο, αφού έχω προβράσει λίγο τα σπαράγγια. Είναι τέλειο κι έτσι!
      Απίστευτος μεζές, μαζί με πατάτες τηγανιτές!
      Ευχαριστούμε που την ανέβασες.
      #
      Σχόλιο από Sol81, 16-3-10  
      #
      Σχόλιο από Ζουζουνελ, 16-3-10  
      Τελειος μεζες!ετσι ακριβως τα φτιαχνουμε και εμεις,ποιος τα μαζευει ομως!ειναι η εποχη τους τωρα!ευχαριστουμε Τραγακι για το ανεβασμα της συνταγης!
      #
      Σχόλιο από ropet4, 21-3-10  
      Συγχωρείστε την αφέλειά μου αλλά δε λέτε τιποτε για πλύσιμο τους. Να το πάρω ως δεδομένο;
      #
      Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 22-3-10  
      Ναι, είναι δεδομένο ότι τα πλένουμε.Αφού τα έχεις κόψει σε κομματάκια, και πριν τα βάλεις στο τηγάνι, τα πλένεις.
      #
      Σχόλιο από Τράγα, 22-3-10  
      ...και θα συμπληρωσω οτι καλο ειναι να τα αφησουμε να στεγνωσουν καλα και μετα να τα βαλουμε στο τηγανι!
      #
      Σχόλιο από karavour, 30-3-10  
      αν δεν βάλω άγρια και βάλω κατεψυγμένα πειράζει? Πού να τρέχουμε τώρα να μαζεύουμε... Εχουμε και τη μέση μας :)
      #
      Σχόλιο από Τράγα, 30-3-10  
      αχαχαχαχαχαχαχα...γιατι οχι!! μεση ειναι αυτη!!!
      #
      Σχόλιο από ansou, 11-4-10  
      Ο τελειος μεζες!!!!Και τωρα που ειναι και η εποχη τους!!!Εμεις μαζεψαμε απο το χωριο και τα τιμησαμε δεοντως!!!Εβαλα και λιγη τριμμενη φετα και η γευση απογειωθηκε!!!
      #
      Σχόλιο από babystar, 13-5-10  
      Απίστευτο!Ο μπαμπάς μου (Κύπριος στην καταγωγή) μου τα έκανε έτσι όταν ήμουν μικρή και θυμάμαι πώς τα τρώγαμε...Έψαξα για πλάκα να δω τι συνταγή έχει με σπαράγγια (είπαμε, μου θυμίζουν τον μπαμπά μου) και βρήκα αυτή τη συνταγή!Ευχαριστώ πολύ!
      #
      Σχόλιο από comich90, 23-5-10  
      #
      Σχόλιο από stalitsa, 13-7-10  
      τι μου θυμησες.. την εφτιαχνε η γιαγια μου!!! απιστευτο.. πως μπορει η γευση απο μια μπουκια να σου φερει τοσες αναμνησεις.. ευχαριστω!
      #
      Σχόλιο από stellapapadopoulou, 22-7-10  
      Μπράβο!!! και απο μένα και στην Μακεδονία τα αγαπάμε και έχει πλάκα το μάζεμά τους, βγένης στη φύση.μόνο πέντε πειρουνάκια έχει.
      #
      Σχόλιο από karavour, 25-8-10  
      Την έχω φτοιάξει 2 φορές. Πολύ ωραία. Τη δεύτερη πρόσθεσα στα αυγά και λίγο τριμμένο τυρί, ρίγανη και πιπέρι κι έγινε ακόμα πιο ωραία
      #
      Σχόλιο από krepoylina, 12-12-10  
      kypros!!!
      #
      Σχόλιο από ppouppis, 12-3-11  
      pedia ine ierosilia na provrazis ta agrelia!! apagorevete!!!!
      #
      Σχόλιο από july88, 6-4-11  
      Η απλότητα στο μεγαλείο της!!!!
      #
      Σχόλιο από TSOFAGR, 9-4-11  
      Έτσι περίπου τα φτιάχνω και εγώ.Πρόσθεσα στην συνταγή φρέσκο κρεμμυδάκι,λίγα μυροδικά,μαντανό,άνιθο και έβαλα πρώτα τα αβγά μέσα στο τηγάνι με λίγο γάλα και έπειτα πρόσθεσα τα σπαράγγια ζεματισμένα.Τέλια βγήκαν.
      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

      0 Ερωτήσεις

      0 Παραλλαγές

      Άλλες φωτογραφίες

      Σχετικά άρθρα

      Η συντήρηση των αυγών
      Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
      Το αυγό και η διατροφική του αξία
      Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
      Καταψύχω λαχανικά
      Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
      Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
      Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
      Βιταμίνες Β' μέρος
      Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...

      Τη συνταγή προτείνουν:

      Παραδοσιακές Συνταγές
      Ένα βιβλίο 137 αγαπημένων συνταγών, του/της Eleni Ravel
      Νηστίσιμα φαγητά ορεκτικά-λαδερά
      Ένα βιβλίο 129 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
      συνταγές με σπαράγγια
      Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της MAGEIRISSA
      Αγαπημένες συνταγές
      Ένα βιβλίο 43 αγαπημένων συνταγών, του/της scarlett
      food
      Ένα βιβλίο 156 αγαπημένων συνταγών, του/της katieher