Αγριογούρουνο κρασάτο με μαρμελάδα

pizzicarella
pizzicarella @cook_8520280

Μας έδωσε μια θεία αγριογούρουνο χτες το έφτιαξα και έγινε λουκούμι και δεν μύριζε άσχημα. Ο άντρας μου μου είπε ότι είναι μαλακό σαν αρνάκι και μου έδωσε συγχαρητήρια!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

180 Minutes
6 άτομα
  1. 1 κιλό αγριογούρουνο κομμένο μικρές μεριδούλες
  2. 200 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα στη σάλτσα τους
  3. 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί γλυκό
  4. 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  5. 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  6. 1 1/2 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα σύκοβερίκοκο)
  7. το χυμό ενός λεμονιού
  8. το χυμό ενός πορτοκαλιού
  9. 3/4 ποτηριού ελαιόλαδο
  10. 2 κουταλιές ελιές πράσινες σε φέτες
  11. 1 ξυλάκι κανέλας
  12. 2 δαφνόφυλλα
  13. 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  14. 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
  15. 1 κουταλιά σόδα μαγειρική
  16. 1 κουταλιά θυμάρι
  17. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το μισό κρεμμύδι και το μισό σκόρδο.

  2. 2

    Βάζουμε πάνω τους τα κομμάτια από το κρέας και τέλος το υπόλοιπο κρεμμύδι και σκόρδο.

  3. 3

    Στο μπλέντερ βάζουμε τους χυμούς από το λεμόνι και το πορτοκάλι, το μισό λάδι, το κρασί, τη μαρμελάδα και το μισό θυμάρι και χτυπάμε ώσπου να γίνουν ένα.

  4. 4

    Περιχύνουμε με το μείγμα μας το κρέας προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα και την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά.

  5. 5

    Βάζουμε την λεκάνη στο ψυγείο για 3 ώρες.

  6. 6

    Σ' ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τα ψιλοκομμένα ντοματάκια τις ελιές και λίγο νερό.

  7. 7

    Μόλις η σάλτσα πάρει μια βράση σβήνουμε την φωτιά προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο τα μπαχαρικά, το υπόλοιπο θυμάρι αλάτι και πιπέρι.

  8. 8

    Βάζουμε το κρέας σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τη μαρινάτα προσθέτουμε χλιαρό νερό μέχρι να το σκεπάσει ίσα-ίσα και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 ώρες με το καπάκι μισόκλειστο.

  9. 9

    Ανακατεύουμε να μην κολλήσει.

  10. 10

    Όταν το κρέας πάρει μια βράση προσθέτουμε την σόδα κι ανακατεύουμε.  Στη συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα κι ανακατεύουμε να πάει παντού.

  11. 11

    Βράζουμε για περίπου μισή ώρα ακόμα. Δοκιμάζουμε που και που το κρέας. Προσθέτουμε αλατοπίπερο αν χρειαστεί.

  12. 12

    Είναι έτοιμο όταν ξεκολλάει από το κόκκαλο.

  13. 13

    Συνοδεύουμε με χοντρά μακαρόνια (αυτά για το παστίτσιο) και τρίβουμε μια ωραία γραβιέρα από πάνω.

Αντιδράσεις

Από

pizzicarella
pizzicarella @cook_8520280
στις