Αγριογούρουνο στιφάδο

Bαθμολογία: 4.85
       
 
20 ψήφοι
roulaan, 19.05.08

Περιγραφή

Επειδη ειμαι πολυ περηφανη για το φαγητο που εφτιαξα χτες και που απεσπασε τα διαπιστευτηρια ολων οσων δοκιμασαν σας γραφω τη συνταγη.
Αγριογούρουνο στιφάδο
photo: xaroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κιλα αγριογουρουνο
  • 4 κιλα κρεμμυδακια για στιφαδο
  • 1 μπουκαλι ασπρο κρασι κατα προτιμηση φρουτωδες (οχι ρετσινα)
  • λιγο ξυδι
  • δαφνη, σκορδο, μπαχαρι, πιπερι σε κοκους, κανελλα, μοσχοκαρυδο και πορτοκαλοφλουδα.
  • πελτες τοματας
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Χοιρινό
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Περιέχει: Σκόρδο
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 60' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 60' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αφου πλυνουμε πολυ καλα το κρεας το τοποθετουμε σε μαριναδα απο το κρασι, το σκορδο, το ξυδι και ολα τα μυρωδικα για 24 ωρες.
  2. Σε μια κατσαρολα τσιγαριζουμε πολυ καλα το αγριογουρουνο σε δυνατη φωτια να κανει κρουστα.
  3. Σουρωνουμε την μαριναδα και μεσα εκει διαλυουμε τον πελτε τοματας.
  4. Ριχνουμε το μιγμα στην κατσαρολα με το κρεας και βραζουμε. Προσοχη δεν πρεπει να εχει πολλα υγρα το φαγητο.
  5. Σε ενα τηγανι με λιγο λαδι καραμελωνουμε τα κρεμμυδακια.
  6. Τα βαζουμε στην σαλτσα απο οπου εχουμε αφαιρεσει το κρεας και βραζουμε μεχρι να μαλακωσουν χωρις να ανακατευουμε για να μη λειωσουν. Σε αυτο το σταδιο προσθετουμε στην σαλτσα και κανελλα, μπαχαρι δυο φυλλα δαφνης ακομα.
  7. Οταν ειναι ετοιμο ξαναβαζουμε το αγριογουρουνο μεσα να παρει μια βραση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ολο το μυστικο ειναι να μην εχει περιττο ζουμι το φαγητο. Εγω εφτιαξα και εναν πουρε για τα παιδια που δεν τρωνε κρεμμυδια αλλα διαπιστωσα οτι του παει πολυ ως συνοδευτικο.

Σχετικές συνταγές

    28 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από JAMES WRITTEN, 21-5-08  
    Την δοκίμασα. Είναι εξαιρετική.
    #
    Σχόλιο από kostas1957m, 17-9-08  
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 12-10-08  
    Συγχαρητήρια!!!!!
    Πραγματικά καταπληκτική συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από good luck, 21-12-08  
    Μη γνωρίζοντας πως να μαγειρέψω το αγριογούρουνο που μου έδωσαν, ψάχνοντας στο internet βρήκα αυτη τη συνταγη. Έγινε όνειρο, λουκούμι! \r\nΑπό τις λίγες φορές που άκουσα τόσο κολακευτικά σχόλια.\r\nΕυχαριστώ πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 21-12-08  
    και εγω σκεφτομαι ενα απο τα φαγητα των χριστουγεννων να ειναι και αυτο Θα επιστρεψω για πιρουνακια :)
    #
    Σχόλιο από xaroula, 25-12-08  
    Ρουλα καλα κανεις και εισαι περηφανη,το φαγητο σου ειναι,ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ επαθαν ολοι την πλακα τους!!!!!!! :))
    #
    Σχόλιο από ΚΑΤΕΡΙΝΑ_34, 9-5-09  
    ΡΟΥΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!
    Καταπληκτική η συνατγή την κάνω και εγω και οντως με βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη.
    Μονο που στην μαρινάδα βάζω και 1 κουταλιά μέλι και στίβω και ένα πορτοκάλι.
    Δοκίμασε το θα σου αρέσει.
    #
    Σχόλιο από kira, 9-6-09  
    Αναρωτιέμαι...όταν σουρώσουμε τη μαρινάδα τα αρωματικά που είχαμε σε αυτή τα πετάμε η τα προσθέτουμε στο φαγητό μας?
    #
    Σχόλιο από mpalou, 24-12-09  
    Αν δεν βρούμε αγριογούρουνο με τι άλλο μπορούμε να το φτιάξουμε;;;
    #
    Σχόλιο από roulaan, 24-12-09  
    Εγω προσωπικα στιφαδο φτιαχνω και με κουνελι αλλα και με μοσχαρι με τον ιδιο τροπο και ειναι πεντανοστιμο.Και αν θελεις γενικως και πιο "καθαρες" γευσεις σιγουρα βαλε μοσχαρι.
    #
    Σχόλιο από eleonora pantazi, 26-12-09  
    #
    Σχόλιο από geozervos, 7-2-10  
    υπέροχη συνταγή και άν και ήταν η τρίτη φορα που μαγιρεύω βγήκε τρέλα το κρέας γλύστραγε απο το κόκκαλο!5 πιρουνακια!
    #
    Σχόλιο από tartufita, 8-3-10  
    Φοβερό φαίνεται! Να ρωτήσω δύο πράγματα: 1ο) Το κρέας πόση ώρα θέλει βράσιμο περίπου;
    2ο) Μπορώ να βάλω κόκκινο κρασί αντί για λευκό;
    Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από roulaan, 9-3-10  
    Εγω χρησιμοποιω χυτρα οποτε δεν θα μπορεσω να σου πω για κατσαρολα.Στη χυτρα το βαζω περιπου μιση ωρα με 3/4.Να προσεξεις τα υγρα να μη σου σωθουν αλλα ουτε και να ειναι πολλα.Με κοκκινο κρασι δεν το εχω κανει αλλα μου φαινεεται οτι θα αλλοιωνε τη γευση.Νομιζω πως θελει κατι πιο ελεφρυ σε γευση αφου την χρησιμοποιουμε και μετα την μαριναδα.
    #
    Σχόλιο από ΤΑΖΙΤΑ, 5-5-10  
    #
    Σχόλιο από afroula, 7-5-10  
    #
    Σχόλιο από Len@, 8-5-10  
    #
    Σχόλιο από LITSA ANEK, 13-5-10  
    #
    Σχόλιο από ellidiam, 14-10-10  
    ποση ωρα θελει βρασιμο το φαι?
    #
    Σχόλιο από EvitaS., 16-10-10  
    Δυο φορες το εφτιαξα και τις δυο εγινε ανάρπαστο!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    25 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από JAMES WRITTEN, 21-5-08  
    Την δοκίμασα. Είναι εξαιρετική.
    #
    Σχόλιο από kostas1957m, 17-9-08  
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 12-10-08  
    Συγχαρητήρια!!!!!
    Πραγματικά καταπληκτική συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από good luck, 21-12-08  
    Μη γνωρίζοντας πως να μαγειρέψω το αγριογούρουνο που μου έδωσαν, ψάχνοντας στο internet βρήκα αυτη τη συνταγη. Έγινε όνειρο, λουκούμι! \r\nΑπό τις λίγες φορές που άκουσα τόσο κολακευτικά σχόλια.\r\nΕυχαριστώ πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 21-12-08  
    και εγω σκεφτομαι ενα απο τα φαγητα των χριστουγεννων να ειναι και αυτο Θα επιστρεψω για πιρουνακια :)
    #
    Σχόλιο από xaroula, 25-12-08  
    Ρουλα καλα κανεις και εισαι περηφανη,το φαγητο σου ειναι,ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ επαθαν ολοι την πλακα τους!!!!!!! :))
    #
    Σχόλιο από ΚΑΤΕΡΙΝΑ_34, 9-5-09  
    ΡΟΥΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!
    Καταπληκτική η συνατγή την κάνω και εγω και οντως με βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη.
    Μονο που στην μαρινάδα βάζω και 1 κουταλιά μέλι και στίβω και ένα πορτοκάλι.
    Δοκίμασε το θα σου αρέσει.
    #
    Σχόλιο από kira, 9-6-09  
    Αναρωτιέμαι...όταν σουρώσουμε τη μαρινάδα τα αρωματικά που είχαμε σε αυτή τα πετάμε η τα προσθέτουμε στο φαγητό μας?
    #
    Σχόλιο από mpalou, 24-12-09  
    Αν δεν βρούμε αγριογούρουνο με τι άλλο μπορούμε να το φτιάξουμε;;;
    #
    Σχόλιο από roulaan, 24-12-09  
    Εγω προσωπικα στιφαδο φτιαχνω και με κουνελι αλλα και με μοσχαρι με τον ιδιο τροπο και ειναι πεντανοστιμο.Και αν θελεις γενικως και πιο "καθαρες" γευσεις σιγουρα βαλε μοσχαρι.
    #
    Σχόλιο από eleonora pantazi, 26-12-09  
    #
    Σχόλιο από geozervos, 7-2-10  
    υπέροχη συνταγή και άν και ήταν η τρίτη φορα που μαγιρεύω βγήκε τρέλα το κρέας γλύστραγε απο το κόκκαλο!5 πιρουνακια!
    #
    Σχόλιο από ΤΑΖΙΤΑ, 5-5-10  
    #
    Σχόλιο από afroula, 7-5-10  
    #
    Σχόλιο από Len@, 8-5-10  
    #
    Σχόλιο από LITSA ANEK, 13-5-10  
    #
    Σχόλιο από EvitaS., 16-10-10  
    Δυο φορες το εφτιαξα και τις δυο εγινε ανάρπαστο!!!
    #
    Σχόλιο από aron, 25-10-10  
    Έγινε υπέροχο συγχαρητήρια........!!!!
    #
    Σχόλιο από lenamak13, 15-12-10  
    Ευχαριστω roulaan για την υπεροχη αυτη συνταγη!!! Ευχαριστω και την ΚΑΤΕΡΙΝΑ_34 γιατι ακολουθησα και τη δικη της συμβουλη!!! Να ειστε καλα!
    #
    Σχόλιο από eta, 26-1-11  
    Γενικά δε μου αρέσει το αγριογούρουνο αλλά το δίνουν στον άντρα μου και αναγκάζομαι να το μαγειρέψω. Άλλη μία φορά το έφτιαξα με άλλη συνταγή αλλά μύριζε πολύ. Πρέπει να πω ότι ήταν πολύ καλή η μαρινάδα σου γιατί δε μύριζε καθόλου.Νόστιμο φαγητό αλλά πολύ βαρύ.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από tartufita, 8-3-10  
    Φοβερό φαίνεται! Να ρωτήσω δύο πράγματα: 1ο) Το κρέας πόση ώρα θέλει βράσιμο περίπου;
    2ο) Μπορώ να βάλω κόκκινο κρασί αντί για λευκό;
    Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από roulaan, 9-3-10  
    Εγω χρησιμοποιω χυτρα οποτε δεν θα μπορεσω να σου πω για κατσαρολα.Στη χυτρα το βαζω περιπου μιση ωρα με 3/4.Να προσεξεις τα υγρα να μη σου σωθουν αλλα ουτε και να ειναι πολλα.Με κοκκινο κρασι δεν το εχω κανει αλλα μου φαινεεται οτι θα αλλοιωνε τη γευση.Νομιζω πως θελει κατι πιο ελεφρυ σε γευση αφου την χρησιμοποιουμε και μετα την μαριναδα.
    #
    Σχόλιο από ellidiam, 14-10-10  
    ποση ωρα θελει βρασιμο το φαι?

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του χοιρινού
    Αν νομίζετε πως το ψαρονέφρι είναι το νεφρό το...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της joann0518
    mmm.....delicious
    Ένα βιβλίο 65 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikikom
    ΜΟΣΧΑΡΙ
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της VIVIΚΑ
    Με χοιρινό
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της kikitsa 69
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της Theogr