Αγριογούρουνο στιφάδο
Επειδή ειμαι πολύ περηφανη για το φαγητό που έφτιαξα χτες και που απεσπασε τα διαπιστευτηρια ολων οσων δοκιμασαν σας γραφω τη συνταγή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όλο το μυστικό είναι να μην έχει περιττο ζουμί το φαγητό. Εγώ έφτιαξα και έναν πουρέ για τα παιδιά που δεν τρωνε κρεμμύδια αλλα διαπιστωσα ότι του πάει πολύ ως συνοδευτικό.
Υλικά
-
2 κιλα αγριογούρουνο
-
4 κιλα κρεμμυδάκια για στιφάδο
-
1 μπουκαλι άσπρο κρασί κατά προτίμηση φρουτωδες (όχι ρετσινα)
-
λιγο ξύδι
-
δάφνη, σκόρδο, μπαχάρι, πιπέρι σε κοκους, κανέλα, μοσχοκάρυδο και πορτοκαλοφλουδα.
-
πελτές τοματας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφού πλύνουμε πολύ καλά το κρέας το τοποθετούμε σε μαρινάδα από το κρασί, το σκόρδο, το ξύδι και όλα τα μυρωδικάγια 24 ώρες.
-
2
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε πολύ καλά το αγριογούρουνο σε δυνατή φωτιά να κάνει κρούστα.
-
3
Σουρώνουμε την μαρινάδα και μέσα εκεί διαλύουμε τον πελτέ τοματας.
-
4
Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα με το κρέας και βράζουμε. Προσοχή δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά το φαγητό.
-
5
Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι καραμελωνουμε τα κρεμμυδάκια.
-
6
Τα βάζουμε στην σάλτσα από όπου έχουμε αφαιρεσει το κρέας και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να ανακατεύουμε για να μη λειωσουν. Σε αυτό το σταδιο προσθέτουμε στην σάλτσα και κανέλα, μπαχάρι δυο φύλλα δάφνης ακόμα.
-
7
Όταν είναι έτοιμο ξαναβαζουμε το αγριογούρουνο μέσα να πάρει μια βράση.
Σχόλια (25)