Αγριογούρουνο στην γάστρα

Bαθμολογία: 5
       
 
7 ψήφοι
ntoyntoy, 07.01.10

Περιγραφή

Αγριογούρουνο στην γάστρα!!!

Αγριογούρουνο στην γάστρα
photo: ulitsa

Συνταγή από:

ntoyntoy

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κιλά αγριογούρουνο σε μερίδες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 κουτί μανιτάρια σε φέτες
  • 1 πιπερία πράσινη
  • 1 πιπερία κόκκινη
  • 1 πιπερία κίτρινη
  • 1 νεροπότηρο κρασί κόκκινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 νεροπότηρο ελαιόλαδο
  • 1 νεροπότηρο νερο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Χοιρινό
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Πιπεριές , Μανιτάρια
Σερβίρει: 6-7 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε το κρέας σε ένα σκεύος 10 ώρες πριν το ψήσουμε, το αλατοπιπερόνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο.
  2. Κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μαζί με τα μανιτάρια σε αντικολιτικό τηγάνι έως ότου μαραθούν.
  3. Βάζουμε στην γάστρα το κρέας και ρίχνουμε επάνω του αυτά που σοτάραμε. Μετά ρίχνουμε τα λάδι και το νερό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 2 ώρες.
  4. Όταν περάσει το δίωρο το βγάζουμε από το φούρνο, γυρνάμε τις μερίδες από την άλλη μεριά και ρίχνουμε μέσα και το κρασί.
  5. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη μια ώρα ακόμη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν νομίζετε ότι θέλει λίγο νεράκι ακόμη, προσθέστε τόσο που να είναι σχεδόν ένα δάχτυλο μέσα στην γάστρα.

Σχετικές συνταγές

    10 Όλα

    #
    Σχόλιο από coco, 13-1-10  
    ωραίο ακούγεται και πάνω στην ώρα την είδα την συνταγή! έχω κάτι μπριζόλες αγριογούρουνου και δεν ήξερα πώς να τις φτιάξω!! αλλά να σε ρωτήσω κάτι: μόνο με αλατοπίπερο το μαρινάρεις; νομίζω ότι το κρέας αγριόχοιρου μυρίζει... μήπως να βάλω και καμία πιπερίτσα στο ψυγείο με την μαρινάδα του;! γιατί λέω να κάνω για ένα τραπέζι που έχω την άλλη εβδομάδα...
    #
    Σχόλιο από ntoyntoy, 13-1-10  
    Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να βάλεις και πιπεριές στο μαρινάρισμα. έτσι και αλλιώς τα υπόλοιπα υλικά που θα βάλεις μετά σοταρισμένα θα καλύψουν τελείως την ελάχιστη μυρωδιά του αγριογούρουνου.
    #
    Σχόλιο από annoulap, 9-11-10  
    "λουκουμακι" στη γαστρα επρεπε να το ονομασεις!μπραβο!πολυ νοστιμο εγινε!
    #
    Σχόλιο από sgoros, 27-12-10  
    Εγώ έβαλα και 1 ποτήρι από τη μαρινάδα και ήτανε φανταστικό με απίθανη γεύση!!!!
    #
    Σχόλιο από ulitsa, 7-1-11  
    Πολύ νόστιμο!! Ξετρελάθηκαν μικροί μεγάλοι!
    #
    Σχόλιο από roula1983, 4-6-11  
    Φαίνεται πολύ καλό!!Έχω μια απορία,σε όλη τη διάρκεια του ψησίματος που περιγράφεις έχω κλειστό το καπάκι της γάστρας;και επίσης,αν βάλω πατατούλες μαζί να τις βάλω απ την αρχή;Ευχαριστώ!!
    #
    Σχόλιο από glykoxamogelo, 27-9-11  
    Απίθανη αλλά που θα βρούμε το αγριογούρουνο !!!
    #
    Σχόλιο από delbi, 2-11-12  
    Πάρα πολύ καλή. 5 πιρούνες απο μένα.
    Εγώ αντί για πιπεριές έβαλα σέλινο και μαζί με το κρασί έβαλα και πατάτες κυδωνάτες. Μούρλια.
    #
    Σχόλιο από ax.el, 26-8-13  
    #
    Σχόλιο από ioanna28dim, 5-12-13  

    8 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από coco, 13-1-10  
    ωραίο ακούγεται και πάνω στην ώρα την είδα την συνταγή! έχω κάτι μπριζόλες αγριογούρουνου και δεν ήξερα πώς να τις φτιάξω!! αλλά να σε ρωτήσω κάτι: μόνο με αλατοπίπερο το μαρινάρεις; νομίζω ότι το κρέας αγριόχοιρου μυρίζει... μήπως να βάλω και καμία πιπερίτσα στο ψυγείο με την μαρινάδα του;! γιατί λέω να κάνω για ένα τραπέζι που έχω την άλλη εβδομάδα...
    #
    Σχόλιο από ntoyntoy, 13-1-10  
    Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να βάλεις και πιπεριές στο μαρινάρισμα. έτσι και αλλιώς τα υπόλοιπα υλικά που θα βάλεις μετά σοταρισμένα θα καλύψουν τελείως την ελάχιστη μυρωδιά του αγριογούρουνου.
    #
    Σχόλιο από annoulap, 9-11-10  
    "λουκουμακι" στη γαστρα επρεπε να το ονομασεις!μπραβο!πολυ νοστιμο εγινε!
    #
    Σχόλιο από sgoros, 27-12-10  
    Εγώ έβαλα και 1 ποτήρι από τη μαρινάδα και ήτανε φανταστικό με απίθανη γεύση!!!!
    #
    Σχόλιο από ulitsa, 7-1-11  
    Πολύ νόστιμο!! Ξετρελάθηκαν μικροί μεγάλοι!
    #
    Σχόλιο από glykoxamogelo, 27-9-11  
    Απίθανη αλλά που θα βρούμε το αγριογούρουνο !!!
    #
    Σχόλιο από ax.el, 26-8-13  
    #
    Σχόλιο από ioanna28dim, 5-12-13  

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από roula1983, 4-6-11  
    Φαίνεται πολύ καλό!!Έχω μια απορία,σε όλη τη διάρκεια του ψησίματος που περιγράφεις έχω κλειστό το καπάκι της γάστρας;και επίσης,αν βάλω πατατούλες μαζί να τις βάλω απ την αρχή;Ευχαριστώ!!

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από delbi, 2-11-12  
    Πάρα πολύ καλή. 5 πιρούνες απο μένα.
    Εγώ αντί για πιπεριές έβαλα σέλινο και μαζί με το κρασί έβαλα και πατάτες κυδωνάτες. Μούρλια.

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του χοιρινού
    Αν νομίζετε πως το ψαρονέφρι είναι το νεφρό του ψ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Συνταγές με χοιρινό
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 146 αγαπημένων συνταγών, του/της BIBOYLA
    χοιρινο
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    dokimasmena
    Ένα βιβλίο 112 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1073 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ