Αγριογούρουνο τηγανιά με πράσα και σύκα
Αντί για την απλή χοιρινή τηγανιά, είναι μια πιο εντυπωσιακή και γιορτινή επιλογή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για σύκα μπορούμε να προσθέσουμε δαμάσκηνα, βερίκοκα, κάστανα, ή να τα παραλείψουμε εντελώς. Σερβίρεται σε πιατέλα σκέτη, ή σαν κυρίως πιάτο με ρύζι ή πατάτες ή πλιγούρι!
Υλικά
-
2 κιλά αγριογούρουνο σε κομμάτια
-
10 πράσα ψιλοκομμένα
-
10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
1 ποτήρι ελαιόλαδο
-
1 1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο
-
2 κουταλιές αλεύρι
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
Για τη μαρινάδα
-
2 ποτήρια κρασί κόκκινο
-
1/2 ποτήρι μούστο (ή πετιμέζι)
-
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
-
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
-
1 κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες
-
2 φύλλα δάφνης
-
κόκκους από μαυροπίπερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε από την προηγούμενη μέρα το αγριογούρουνο σε βαθύ μπολ και ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
-
2
Όταν θέλουμε να το μαγειρέψουμε, στραγγίζουμε τα κομμάτια του κρέατος, κρατάμε χωριστά το ζουμί της μαρινάδας και πετάμε τα υπόλοιπα υλικά.
-
3
Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το αλεύρι τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και το αγριογούρουνο και τα σωτάρουμε.
-
4
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις πιει το ζουμί προσθέτουμε το ζουμί της μαρινάδας που έχουμε κρατήσει, αλάτι και πιπέρι.
-
5
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε μιάμιση με δύο ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν δούμε ότι το ζουμί του δεν φτάνει προσθέτουμε λίγο νερό. Στο τέλος θα πρέπει να έχει σχηματιστεί μια ελαφριά σαλτσούλα.
-
6
Δέκα λεπτά πριν σβήσουμε εντελώς τη φωτιά προσθέτουμε και τα σύκα.
-
7
Σερβίρουμε με αρκετό λεμόνι (ανάλογα και τα γούστα)!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια