LinaLinaki
LinaLinaki @linacooks

Ρυζάκι όμορφα συνδιασμένο με τόφου, που έχει μαριναριστεί σε ευωδιαστά υλικά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν ξεχνάμε να γυρίσουμε τα κυβάκια του τόφου με την ψημμένη πλευρά προς τα κάτω, ώστε να ψηθεί συμμετρικά!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
4 άτομα
  1. 250 γρ. αγριόρυζο
  2. 1 κ.γ. μαργαρίνη νηστίσιμη (πχ. χωριό)
  3. 3 πακετάκια τόφου κλασσική γεύση
  4. 1/4 κούπα ελαιόλαδο
  5. 1/4 κούπα σόγια σως
  6. 3 κ.σ. νερό
  7. αλατοπίπερο
  8. ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μαρινάρουμε το τόφου ως εξήςαρχικά το πιέζουμε σε χαρτί κουζίνας να βγάλει τα υγρά του, έπειτα κόβουμε κάθε κομμάτι σε συμμετρικά κυβάκια. Τα τοποθετούμε σε μπολ. Κρατάμε στην άκρη. Σε κούπα ανακατεύουμε τη σόγια σως, το ελαιόλαδο, το νερό, τη μουστάρδα και τα μπαχαρικά. Περιχύνουμε το τόφου. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30'.

  2. 2

    Τοποθετούμε το μαριναρισμένο τόφου σε ταψάκι μαζί με τη μαρινάδα του.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να πιεί τα υγρά του.Παράλληλα βράζουμε το ρύζι με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας, στραγγίζουμε και το τοποθετούμε στην κατσαρόλα με τη μαργαρίνη.Ανακατεύουμε να πάει παντού.Ρίχνουμε στο ρυζάκι το ψημμένο τόφου και έτοιμο το φαγάκι μας!Καλή όρεξη!

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

roobina
roobina @roobina
Πολύ ωραία συνταγή. Σήμερα την έφτιαξα αλλά το λάδι μου φάνικε πολύ, την επόμενη φορά θα βάλω το μισό. Εξίσου έβαλα μία καλή γεμάτη κουταλία της σούπας μουστάρδα και όχι 3ς γιατί μου φάνηκε πολύ και δεν το μετάνοιωσα. Τέλος, δεν έβαλα αλάτι γιατι η σοι σως ηταν αρκετή και πρόσθεσα και κρεμμύδι που έγινε μέλι στον φούρνο με τα υπόλοιπα.
Ευχαριστώ πολύ για την συνταγή θα την ξαναφτίαξω σίγουρα!! :)

Από

LinaLinaki
LinaLinaki @linacooks
στις