Αυγά “al’ ostrega” (Όστρια)
Το αυγό “al’ ostrega” (“Vovo al’ ostrega” στα Βενετσιάνικα) δεν σερβίρεται ποτέ την ώρα του γεύματος αλλά συνήθως το πρωί, σαν “τονωτικό”. Κάνει πολύ καλό σε όσους θέλουν να πάρουν τα πάνω τους μετά από μία αρρώστια, ή σε εκείνους που έχουν το κεφάλι τους “σκοτισμένο” μετά από μία γερή κρασοκατάνυξη, ή ακόμη, σε εκείνους που τους τάραξε το στομάχι ένα Λουκούλλιο γεύμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Λίγο αλάτι και πιπέρι κάνει το “φάρμακο” να πηγαίνει πιο εύκολα κάτω.Το ασπράδι του αυγού φυσικά και δεν πετιέται, το κρατάμε για άλλη χρήση.Στην Κέρκυρα (κάποτε τουλάχιστον) η μαμά έδινε στον γαμπρό, για κάποιες ημέρες πριν από τον γάμο, τα πρωινά, ένα κουτα¬λάκι "όστρια" (παραφθορά του Βενετσιάνικου όρου) για να μπορέσει να “ανταπεξέλθει επαξίως” στις ..... αυξημένες απαιτήσεις της νύκτας που θα ακολουθούσε το Μυστήριο.Φήμες ότι η Pfizer έχει βασίσει τη πατέντα του Viagra στη συνταγή του αυγού “al’ ostrega”, ελέγχονται ως προς την εγκυρότητά τους.
Υλικά
-
1 αυγό (φρεσκότατο)
-
1 σταλαγματιά λεμόνι
-
1 μικρή πρέζα αλάτι και πιπέρι
-
2 σταλαγματιές ελαιόλαδο (το πιο καλό που έχετε)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε κουταλάκι τον ωμό κρόκο ενός αυγού (να είναι όμως φρεσκότατο).
-
2
Του ρίχνουμε από πάνω μια σταγόνα λεμόνι και δύο ελαιόλαδο και τον καταπίνουμε “με τη μία”, σαν να επρόκειτο για χαπάκι από κάποιο φάρμακο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)