Αυγά γεμιστά με καπνιστό σολωμό..μούρλια..
Είχα τραπέζι στο σπίτι Γιορτινό και πρόσεξα ότι είχα αυγά στην διάθεση μου και τότε αποφάσισα να τα αξιοποιήσω... Απλά τα έβρασα και κατέληξα στην πιο κάτω συνταγή...ΟΛΟΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μυστικό μου είναι να μην είναι πολύ στεγνή η "ζύμη" σας για την γέμιση για να είναι αφρούγεια.. αν δείτε οτι είναι στεγνή απλά βάλτε λίγο νερό.
Υλικά
-
12 αυγά
-
3-4 φέτες καπνιστό σολωμό
-
αποξηραμένο άνηθο
-
βαζάκι παπαρουνόσπορο σε
-
λίγο τυρί κρέμα
-
ελαιόλαδο
-
πιπέρι
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα αυγά μας για 10 λεπτάκια περίπου για να είμαστε σίγουροι ότι έχουν σφύξει.
-
2
Τα καθαρίζουμε απο το τσόφλι και τα κόβουμε προσεχτικά στην μέση απο το μήκος του αυγού.
-
3
Σέ ένα μπώλ βάζουμε τα κροκάδια, την ντομάτα την καθαρίζουμε απο τα σπόρια της και την κόβουμε σε μικρά κυβάκια, και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας τα ανακατέβουμε καλά και γεμίζουμε τα αυγά μας.
-
4
Τον παπαρουνόσπορο τον βάζουμε μετά που γεμίζουμε τα αυγά μας για ομορφιά!! Επίσης τα στολίζουμε και με λίγο άνηθο.
-
5
Τρωγόνται και όπως έχουν, εμένα μου αρέσει και να βάζω και στον φούρνο για 10 λεπτάκια στους 180 βαθμούς σε αντίσταση.
-
6
Σερβίρονται καταπληκτικά σε Γιορτινά Τραπέζια και γίνοται ΑΝΑΡΠΑΣΤΑ...
Σχόλια