Αυγά γεμιστά με τόνο
Ενα πολύ νόστιμο και εμφανίσιμο ορεκτικό για τραπέζι ή μπουφέ...
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν βάλετε τόνο σε νερό τότε θα προσθέσετε εσείς στο μίγμα λίγο ελαιόλαδο. Καλή επιτυχία!!!
Υλικά
-
6 αυγά βρασμένα και καθαρισμένα
-
100 γρ. τόνος σε ελαιόλαδο
-
50 γρ. αγγουράκι ψιλοκομμένο
-
2 κουταλιές σούπας ξίδι
-
3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
-
αλάτι, πιπέρι
-
ελιές σε φετούλες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα βρασμένα αυγά στη μέση κατά μήκος.Βγάζουμε τους κρόκους προσεκτικά και τους λιώνουμε με ένα πιρούνι.
-
2
Ανακατεύουμε τον τόνο με το λάδι του, τους κρόκους και όλα τα υπόλοιπα υλικά ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
-
3
Γεμίζουμε με το μίγμα τα βρασμένα ασπράδια.
-
4
Στρώνουμε σε πιατέλα φύλλα σαλάτας ή μαρουλόφυλλα και τοποθετούμε πάνω τα αυγά μας.
-
5
Βάζουμε πάνω σε κάθε αυγό μία φετούλα από ελιά (μπορείτε να βάλετε και γεμιστές πράσινες).
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια