κύρια φωτογραφία συνταγής Αυγά κόκκινα
ap9847
ap9847 @cook_8462017
,Ελλάδα

Δεν πρόκειται για βαμμένα πασχαλινά αυγά, αλλά για αυγά μάτια μαγειρεμένα σε φρέσκια τριμμένη ντομάτα. Μια πεντανόστιμη και υγειινή παραλλαγή των τηγανιτών αυγών, καθώς τα αυγά 'τηγανίζονται' στη σάλτσα ντομάτας και όχι σε λάδι. Σερβίρονται για κυρίως γεύμα. Συνοδεύονται με φρέσκο ζεστό χωριάτικο ψωμάκι και τυρί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ προσωπικά την προτιμώ χωρίς ζάχαρη, γιατί μου αρέσει η ξινή γεύση της ντομάτας σε αυτή τη συνταγή, αλλά φυσικά είναι θέμα γούστου. Η συνταγή είναι πελοποννησιακή και μου την έμαθε το αγόρι μου. Από τότε που τη δοκίμασα έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά και αντικατέστησε τα τηγανητά αυγά στο διαιτολόγιό μου!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

13 Minutes
2 άτομα
  1. 2 μεγάλες ζουμερές ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  2. 3-4 κουταλιές λάδι
  3. 1-1 1/2 ποτήρια νερό
  4. αλάτι
  5. πιπέρι
  6. 1 πρέζα ζάχαρη (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι άδειο στο μάτι της κουζίνας σε δυνατή φωτιά να 'κάψει'.

  2. 2

    Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.

  3. 3

    Προσθέτουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη (εάν θέλουμε) και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας που και που.

  4. 4

    Προτού η σάλτσα 'δέσει' (προσοχή να μη 'στεγνώσει', αλλά να έχουν εξατμιστεί τα πολλά υγρά) προσθέτουμε το λάδι, ανακατεύουμε και σπάμε μέσα τα αυγά προσεκτικά.

  5. 5

    Με ένα κουτάλι ρίχνουμε σαλτσούλα πάνω στα αυγά μάτια για να ψηθούν καλύτερα.

  6. 6

    Σερβίρουμε τα κόκκινα αυγά με τη σαλτσούλα τους και τα απολαμβάνουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (32)

ΑΡΓΥΡΗ
ΑΡΓΥΡΗ @argyri1968
Τη γνωρίζω καλά αυτή τη συνταγή.Είναι πολύ συνηθισμένο φαγητό εδώ στη Ζάκυνθο, κι εγώ το φτιάχνω πολύ συχνά.\r\nΕίναι στ\' αλήθεια πολύ νόστιμα τ\' αυγά έτσι..Με πατατούλες τηγανιτές μαζί, είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο!

Από

ap9847
ap9847 @cook_8462017
στις
,Ελλάδα
Λατρευω τη μεσογειακη μαγειρικη, τη gourmet κουζίνα και το σουσι!
Δες περισσότερα