Αυγά Μάτια Σερφαριστά σε Σπανάκι
Μια λαχταριστή γρήγορη και εύκολη συνταγή για ένα τέλειο πρωινό και δυνατό ξύπνημα. Επίσης πολύ υγιεινή καθώς έχει την πρωτεΐνη από το αυγό αλλά και τις βιταμίνες και τον σίδηρο από το σπανάκι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να βάλουμε και λίγο βούτυρο αγελαδινό την ώρα που γίνονται τα κρεμμύδια με το λάδι για λίγο έξτρα γεύση.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε το σπανάκι μας πολύ καλά και το ψιλοκόβουμε. Πλένουμε λίγο ακόμα όσο είναι ψιλοκομμένο αφού το τοποθετήσουμε σε σουρωτήρι. To βράζουμε ελαφρώς για 2-3 λεπτά, το τοποθετούμε στο σουρωτήρι και το στραγγίζουμε καλά.
-
2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τα κρεμμύδια και τα στριφογυρνάμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
-
3
Προσθέτουμε το σκόρδο και το σπανάκι για περίπου 4-5 λεπτά μέχρι τα υγρά να αρχίζουν να μειώνονται.
-
4
Ρίχνουμε μαύρο πιπέρι, αλάτι και τσίλι αν θέλουμε. Μπορούμε να ρίξουμε και λίγη πάπρικα που θα δώσει ένα ωραίο ροδαλό χρώμα και θα τονίσει την γεύση.
-
5
Απλώνουμε το σπανάκι στο τηγάνι ομοιόμορφα και μόλις φύγουν τα υγρά του λίγο ανακατεύουμε καλά. Μόλις το μείγμα γίνει ομοιόμορφο ανοίγουμε με την σπάτουλα ελαφρώς 4 τρύπες.
-
6
Ρίχνουμε τα αυγά μέσα στην τρύπες που κάναμε.
-
7
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε τα αυγά να "δέσουν" το μείγμα. Μπορούμε να κάνουμε τα αυγά μελάτα ή πιο σκληρά. Για να γίνουν και από πάνω τα αυγά κλείνουμε το καπάκι ώστε οι υδρατμοί να "ψήσουν" και τον κρόκο του αυγού.
-
8
Μόλις γίνουν τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν να δέσει το όλο μείγμα.
-
9
Για το σερβίρισμα αν θέλουμε ολόκληρο το μείγμα παίρνουμε δύο μεγάλα πιάτα. Σκεπάζουμε το τηγάνι με το πιάτο και αναποδογυρίζουμε ώστε να πέσει το φαγητό στο πιάτο. Μετά παίρνουμε το άλλο πιάτο και το βάζουμε πάνω από το πρώτο πιάτο. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να έχουμε το τέλειο σερβίρισμα)
Σχόλια (3)