Αυγά με σπανάκι και τζίντζερ

Bαθμολογία: 4.7
       
 
10 ψήφοι
Polymnia, 29.11.10

Περιγραφή

Μια ελαφριά και νόστιμη συνταγή που μου έμαθε ένας Κινέζος φίλος μου. Το τζίντζερ κάνει τη διαφορά εξαφανίζοντας τη μυρωδιά του αυγού και δίνοντας μια εξωτική νότα.

Αυγά με σπανάκι και τζίντζερ
photo: Λυδια Φωκα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό σπανάκι πλυμένο
  • 4 αυγά
  • λίγο γάλα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
  • 1 κομματάκι φρέσκο τζίντζερ σε μέγεθος αμυγδάλου, κομμένο σε λεπτές φετούλες
  • 2 κουτ. σούπας λάδι

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)

Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και το σπανάκι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά με καπάκι μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.

Βήμα 2
2)

Μόλις μαραθεί βγάζουμε το καπάκι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.

Βήμα 3
3)

Χτυπάμε τα αυγά με λίγο γάλα, αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε στο σπανάκι.

Βήμα 4
4)

Μαγειρεύουμε σκαλίζοντας με κουτάλα όπως κάνουμε στη στραπατσάδα, μέχρι να ψηθούν καλά τα αυγά. Σερβίρουμε αμέσως.

Λίγα μυστικά ακόμα

Επειδή τα υλικά είναι λίγα και απλά, όσο πιο φρέσκα τόσο καλύτερο θα βγει το φαγητό. Αν το δοκιμάσετε και σας αρέσει, την επόμενη φορά που θα το κάνετε πειραματιστείτε με την ποσότητα του τζίντζερ μέχρι να το φέρετε στα γούστα σας. Εγώ δίνω μικρή ποσότητα γιατί η γεύση του μπορεί να φανεί περίεργη σε κάποιους.

 

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Το τζίντζερ ή πιπερόριζα είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά τα οποία προστατεύουν το σώμα μας από την δράση των ελεύθερων ριζών οι οποίες και εμπλέκονται στο μηχανισμό γήρανσης του οργανισμού.

Σχετικές συνταγές

    13 Όλα

    #
    Σχόλιο από mkaramita, 22-10-11  
    #
    Σχόλιο από mariakestri, 19-11-11  
    Την έφτιαξα σήμερα.. Πολύ νόστιμη και αρωματικη με το τζίντζερ!
    #
    Σχόλιο από mariakestri, 19-11-11  
    Ξεχασα τα πιρουνάκια :)
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 19-12-11  
    πολυ νοστιμο το αποτελεσμα...εγω απλα εκανα ξεχωριστα την ομελετα και την τοποθετησα πανω απο το σπανακι για να φανε ολοι και λατρεψαμε την γευση της συνταγης...
    #
    Σχόλιο από zachi, 15-1-12  
    τα σπανακια τα ζυματας πρωτα?
    #
    Σχόλιο από Polymnia, 21-1-12  
    Γεια σου zachi, συγνώμη για την καθυστέρηση! Το σπανάκι δεν το βράζεις πριν το χρησιμοποιήσεις, αν αυτό εννοείς με το "ζεμάτισμα". Ουσιαστικά το ζεμάτισμά του γίνεται στο τηγάνι μαζί με το τζίντζερ και το σκόρδο.
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 25-7-12  
    Έκανα μια δοκιμή χθες με πολύ φόβο :) Βγήκε εξαιρετικό ομολογώ.Δεν το περίμενα αλλά μας ενθουσίασε. Ευχαριστούμε εσένα αλλά και το φίλο σου για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 8-12-12  
    Αρκετά νόστιμο!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 17-2-13  
    Μου αρέσουν πολύ αυτές οι συνταγές με τα χορταρικά και τα αβγά. Δεν είχα σπανάκι και έβαλα διάφορα χόρτα. Με σπανάκι είναι πιο νόστιμο.
    #
    Σχόλιο από mkonstantina, 17-1-14  
    #
    Σχόλιο από daskalos10, 28-3-14  
    #
    Σχόλιο από wolfeo, 9-5-14  
    #
    Σχόλιο από hotchilly, 19-5-14  
    πανεύκολη,& πεντανόστιμη!

    10 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από mkaramita, 22-10-11  
    #
    Σχόλιο από mariakestri, 19-11-11  
    Την έφτιαξα σήμερα.. Πολύ νόστιμη και αρωματικη με το τζίντζερ!
    #
    Σχόλιο από mariakestri, 19-11-11  
    Ξεχασα τα πιρουνάκια :)
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 19-12-11  
    πολυ νοστιμο το αποτελεσμα...εγω απλα εκανα ξεχωριστα την ομελετα και την τοποθετησα πανω απο το σπανακι για να φανε ολοι και λατρεψαμε την γευση της συνταγης...
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 25-7-12  
    Έκανα μια δοκιμή χθες με πολύ φόβο :) Βγήκε εξαιρετικό ομολογώ.Δεν το περίμενα αλλά μας ενθουσίασε. Ευχαριστούμε εσένα αλλά και το φίλο σου για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 8-12-12  
    Αρκετά νόστιμο!
    #
    Σχόλιο από mkonstantina, 17-1-14  
    #
    Σχόλιο από daskalos10, 28-3-14  
    #
    Σχόλιο από wolfeo, 9-5-14  
    #
    Σχόλιο από hotchilly, 19-5-14  
    πανεύκολη,& πεντανόστιμη!

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από zachi, 15-1-12  
    τα σπανακια τα ζυματας πρωτα?
    #
    Σχόλιο από Polymnia, 21-1-12  
    Γεια σου zachi, συγνώμη για την καθυστέρηση! Το σπανάκι δεν το βράζεις πριν το χρησιμοποιήσεις, αν αυτό εννοείς με το "ζεμάτισμα". Ουσιαστικά το ζεμάτισμά του γίνεται στο τηγάνι μαζί με το τζίντζερ και το σκόρδο.

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 17-2-13  
    Μου αρέσουν πολύ αυτές οι συνταγές με τα χορταρικά και τα αβγά. Δεν είχα σπανάκι και έβαλα διάφορα χόρτα. Με σπανάκι είναι πιο νόστιμο.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Παραδοσιακές Συνταγές
    Ένα βιβλίο 137 αγαπημένων συνταγών, του/της Eleni Ravel
    ΛΑΧΑΝΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της netrionio
    avec plaisir
    Ένα βιβλίο 45 αγαπημένων συνταγών, του/της μικρή πίπη
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 225 αγαπημένων συνταγών, του/της lunallenagr