Αυγά με σπανάκι και τζίντζερ
Μια ελαφριά και νόστιμη συνταγή που μου έμαθε ένας Κινέζος φίλος μου. Το τζίντζερ κάνει τη διαφορά εξαφανίζοντας τη μυρωδιά του αυγού και δίνοντας μια εξωτική νότα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδή τα υλικά είναι λίγα και απλά, όσο πιο φρέσκα τόσο καλύτερο θα βγει το φαγητό. Αν το δοκιμάσετε και σας αρέσει, την επόμενη φορά που θα το κάνετε πειραματιστείτε με την ποσότητα του τζίντζερ μέχρι να το φέρετε στα γούστα σας. Εγώ δίνω μικρή ποσότητα γιατί η γεύση του μπορεί να φανεί περίεργη σε κάποιους. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και το σπανάκι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά με καπάκι μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
-
2
Μόλις μαραθεί βγάζουμε το καπάκι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
-
3
Χτυπάμε τα αυγά με λίγο γάλα, αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε στο σπανάκι.
-
4
Μαγειρεύουμε σκαλίζοντας με κουτάλα όπως κάνουμε στη στραπατσάδα, μέχρι να ψηθούν καλά τα αυγά. Σερβίρουμε αμέσως.
Σχόλια (11)