κύρια φωτογραφία συνταγής Αυγά σε κορνίζα

Αυγά σε κορνίζα

Μαγειρεύτηκε 9 φορές
vikpats
vikpats @cook_8473733
athina,hellas

Πανεύκολο πρωινό που ξετρελαίνει τα παιδιά!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή αυτή την έχω βρεί στο περιοδικό gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας και όταν την φτιάχνω ο γιός μου δεν αφήνει ψίχουλο!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
2 άτομα
  1. 2 φέτες ψωμί του τόστ
  2. 1 κουτ γλυκού βούτυρο
  3. 4 κουτ γλυκού ελαιόλαδο
  4. γιαούρτι στραγγιστό (προαιρετικά)
  5. φυλλαράκια δυόσμου
  6. αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  2. 2

    Με ένα ποτήρι ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο της κάθε φέτας ψωμιού τόστ ώστε να μοιάζει με "κορνίζα".

  3. 3

    Βουτυρώνουμε τις "κορνίζες" που φτιάξαμε

  4. 4

    Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόχαρτο.

  5. 5

    Σπάμε ένα αβγουλάκι για κάθε φέτα και το ρίχνουμε στην τρύπα που έχουμε δημιουργήσει.

  6. 6

    Ρίχνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο πάνω σε κάθε αυγό, αλάτι και πιπεράκι.

  7. 7

    Τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτάκια εως ότου το ασπράδι μας να έχει το χρώμα του γάλακτος.

  8. 8

    Το σερβίρουμε αμέσως ρίχνοντας από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο,και 1 κουταλάκι του γλυκού σε κάθε αυγό εάν θέλουμε.

  9. 9

    Τέλος γαρνίρουμε με 2 φυλλαράκια δυόσμου.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (9)

Από

vikpats
vikpats @cook_8473733
στις
athina,hellas