Αυγά σε κορνίζα
Πανεύκολο πρωινό που ξετρελαίνει τα παιδιά!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή αυτή την έχω βρεί στο περιοδικό gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας και όταν την φτιάχνω ο γιός μου δεν αφήνει ψίχουλο!!!
Υλικά
-
2 αυγά
-
2 φέτες ψωμί του τόστ
-
1 κουτ γλυκού βούτυρο
-
4 κουτ γλυκού ελαιόλαδο
-
γιαούρτι στραγγιστό (προαιρετικά)
-
φυλλαράκια δυόσμου
-
αλάτι-πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
-
2
Με ένα ποτήρι ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο της κάθε φέτας ψωμιού τόστ ώστε να μοιάζει με "κορνίζα".
-
3
Βουτυρώνουμε τις "κορνίζες" που φτιάξαμε
-
4
Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόχαρτο.
-
5
Σπάμε ένα αβγουλάκι για κάθε φέτα και το ρίχνουμε στην τρύπα που έχουμε δημιουργήσει.
-
6
Ρίχνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο πάνω σε κάθε αυγό, αλάτι και πιπεράκι.
-
7
Τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτάκια εως ότου το ασπράδι μας να έχει το χρώμα του γάλακτος.
-
8
Το σερβίρουμε αμέσως ρίχνοντας από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο,και 1 κουταλάκι του γλυκού σε κάθε αυγό εάν θέλουμε.
-
9
Τέλος γαρνίρουμε με 2 φυλλαράκια δυόσμου.
Σχόλια (11)