Αυγοκεφτέδες
Κεφτέδες με κύριο συστατικό τ΄αυγά Υπέροχος μεζές για ουζάκι τώρα που καλοκαιριάζει Την φτιάχνω συχνά όταν τα καλοκαιρινά βράδια όταν έχω φίλους στην βεράντα γιατί μου θυμίζει πολύ έντονα τα παιδικά καλοκαίρια στο χωριό μου στην Λάρισα.....
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή στο αλεύρι. Μπορεί οι 5 κ.σ να είναι πολλές, το καλύτερο είναι λοιπόν να ρίξουμε 3 στην αρχή και μετά αν δούμε ότι ο χυλός μας δεν είναι πολύ πυκνός να προσθέσουμε και τις υπόλοιπεςΑν δεν σας αρέσει η μυρωδιά του δυόσμου που εγώ προσωπικά την λατρεύω αντικαταστήστε με μαιντανόΑν αντικαταστήσετε δε το αλεύρι με τριμμένο και καλά στραγγίσμενο πράσινο κολοκύθι (2 περίπου μέτρια κολοκύθια) έχετε υπέροχους κολοκυθοκεφτέδες!!!!!!!
Υλικά
-
5 μεγάλα αυγά
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
-
5 φέτες μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί μόνο την ψίχα ψιλοτριμμένη
-
5 κουταλιές γάλα φρέσκο ή εβαπορέ όχι αραιωμένο
-
2 κουταλιές ελαιόλαδο
-
5 κουταλιές σούπας αλεύρι σκληρό
-
1 κουταλάκι μπέικιν
-
αλάτι πιπέρι
-
ελαιόλαδο για το τηγάνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν
-
2
Χτυπάμε πολύ καλά τ΄αυγά να αφρατέψουν
-
3
Στο μίγμα των αυγών προσθέτουμε με την σειρά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα κουτάλιτο γάλα, το αλατοπίπερο, το λάδι, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το τριμμένο ψωμί και στο τέλος το μίγμα του αλευριού. Θα πρέπει να σχηματιστεί ένας παχύς χυλός
-
4
Καίμε το λάδι και ρίχνουμε κουταλίες από το μίγμα στο τηγάνι
-
5
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε μέτρια φωτιά γιατί στην δυνατή το αυγό αρπάζει εύκολα και μπορεί να κάουν
-
6
Σερβίρουμε ζεστούς με χωριάτικη σαλάτα
Σχόλια (6)