Αυγολέμονο από την Ευδοκία
Αυγολέμονο πετυχημένο, που δεν "κόβει"!!! Δίνει κρεμώδεις σούπες και σάλτσες!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι από ένα βιβλίο μου (Ευδοκία Πατσιλινάκου), που βρίσκεται στο τυπογραφείο και θα εκδοθεί από τις εκδόσεις προπομπός. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
-
1/2 ποτηράκι του κρασιού χυμός λεμονιού
-
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χωρίζουμε καλά τους κρόκους από το ασπράδι, το οποίο ρίχνουμε κατευθείαν στο δοχείο του μικρού μίξερ (multi).
-
2
Σε μικρό και βαθύ γυάλινo σκεύος χτυπάμε με ένα πιρούνι τους κρόκους μαζί με το ελαιόλαδο.
-
3
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-
4
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μικρό μίξερ μέχρις ότου γίνουν μαρέγκα.
-
5
Προσθέτουμε το μείγμα με τους κρόκους στο μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα.
-
6
Προσθέτουμε σταδιακά με κουταλιές σούπας, από το υγρό που θέλουμε να αυγοκόψουμε και χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ.
-
7
Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών στο ζεστό φαγητό, ανακατεύουμε, αφήνουμε 10 λεπτά και σερβίρουμε.
Σχόλια (62)