πατσιλινάκου
πατσιλινάκου @cook_8450522

Αυγολέμονο πετυχημένο, που δεν "κόβει"!!! Δίνει κρεμώδεις σούπες και σάλτσες!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή είναι από ένα βιβλίο μου (Ευδοκία Πατσιλινάκου), που βρίσκεται στο τυπογραφείο και θα εκδοθεί από τις εκδόσεις προπομπός. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 Minutes
  1. 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 1/2 ποτηράκι του κρασιού χυμός λεμονιού
  3. 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χωρίζουμε καλά τους κρόκους από το ασπράδι, το οποίο ρίχνουμε κατευθείαν στο δοχείο του μικρού μίξερ (multi).

  2. 2

    Σε μικρό και βαθύ γυάλινo σκεύος χτυπάμε με ένα πιρούνι τους κρόκους μαζί με το ελαιόλαδο.

  3. 3

    Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  4. 4

    Χτυπάμε τα ασπράδια στο μικρό μίξερ μέχρις ότου γίνουν μαρέγκα.

  5. 5

    Προσθέτουμε το μείγμα με τους κρόκους στο μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα.

  6. 6

    Προσθέτουμε σταδιακά με κουταλιές σούπας, από το υγρό που θέλουμε να αυγοκόψουμε και χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ.

  7. 7

    Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών στο ζεστό φαγητό, ανακατεύουμε, αφήνουμε 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (62)

Κώστας Πούλος
Κώστας Πούλος @cook_14514883
H μόνη διαφορά από την πασίγνωστη συνταγή για αυγολέμονο είναι το κουτάλι με ελαιόλαδο που βάζει στην μαρένγκα και την ξεφουσκώνει. Το δοκίμασα παρασυρόμενος από τον τίτλο και κατέστρεψα το αυγολέμονο του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Και τίθεται το ερώτημα: Αυτό έγινε για λόγους χιούμορ; Αν ναι είναι πράγματι επιτυχημένο. Αν όχι απλά πρόκειται περί άλλης μιας ηλίθιας που παριστάνει την έξυπνη.

Από

πατσιλινάκου
στις