Αυθεντικά Λευκαδίτικα λαδοκούλουρα

Bαθμολογία: 4.6667
       
 
9 ψήφοι
ΒΙΚΟΥΛΑ k., 15.01.09

Περιγραφή

Μαλακά και αφράτα κουλούρια που μοσχοβολάνε!!! Συνταγή από το νησί μου!!!

Αυθεντικά Λευκαδίτικα λαδοκούλουρα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κρασοπότηρο ζάχαρη
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι ούζο
  • 1/2 κ.σ. κανέλλα
  • 1/2 κ.σ. γαρύφαλλο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. μάραθο τριμμένο (ξερό) ή γλυκάνισο
  • νερό όσο τραβήξει
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κουλουράκια
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί σε λεκάνη εκτός από το νερό.
  2. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να ξεκολάει η ζύμη απ' τα χέρια. Αφήνουμε καμιά ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
  3. Πλάθουμε τα κουλούρια στο κλασικό μακρόστενο σχήμα λαδόνοντας που και που τα χέρια, τα τοποθετούμε σε λαδομένο ταψί και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα να φουσκώσουν (αν τα φτιάξουμε το βράδυ)
  4. Τα ψήνουμε το πρωί σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο να πάρουν καφέ χρώμα (αλλιώς αν τα φτιάξουμε τη μέρα αφήστε τα 4-5 ώρες και μετά ψήστε τα. Εγώ τα άφησα στο μπολ σκεπασμένα πάνω στο καλοριφέρ και έγιναν 3πλάσια και αφρός!!)

Λίγα μυστικά ακόμα

Βγαίνουν αρκετά κουλούρια και μεγάλα,φουσκωτά! Οπότε προσέξτε να τα πλάσετε λεπτά και μακρυά για να μην βγούν σαν φρατζολάκια!! καλή επιτυχία!!!!!!!

Σχετικές συνταγές

    20 Όλα

    #
    Σχόλιο από golfo, 20-1-09  
    τελεια μοσχοβολιστα παραδοσιακα κουλουρια.μαλιστα πολλοι φουρνοι κανουν και τη διαδικασια της ξηρανσης μετα το πρωτο ψησιμο ωστε να διατηρουνται πολυ καιρο χωρις να χαλανε ,τυπου βουτηματος δηλαδη.μπραβο
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 21-1-09  
    ναι,πλέον οι φούρνοι τα πουλάνε ξερά(δεν ξέρω τη διαδικασία)και δεν τα βρίσκεις μαλακά.αυτή η συνταγή είναι από χωριό που τα φτιάχνουν οι γιαγιάδες!!!(τα κουλούρια αυτά τα βρίσκεις μόνο στη Λευκάδα,δεν πωλούνται αλλου!) είναι η παραδοσιακή συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ΚΕΡΑΣΑΚΙ, 22-1-09  
    Καλημέρα.Τα λαδοκούλουρα που μου φέρνουν από Λευκάδα είναι σαν παξιμαδάκια.Έτσι είναι και αυτά?
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 22-1-09  
    όχι αυτά βγαίνουν μαλακά σαν ψωμάκι.είναι τα ίδια απλώς οι φούρνοι τα πουλάνε ξερά σαν παξιμάδια για να κρατάνε καιρό.(δεν ξέρω πως το κάνουν βέβαια...)
    #
    Σχόλιο από ΚΕΡΑΣΑΚΙ, 22-1-09  
    Ευχαριστώ πολύ.Είναι τέλεια.Απ'ότι ξέρω για να γίνουν παξιμαδάκια τα διπλοφουρνίζεις.Δηλαδή αφού κρυώσουν τα ξαναψήνεις για λίγο.
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 22-1-09  
    λες?????γιατί απ'ότι ξέρω τα παξιμάδια γίνονται έτσι(δηλ. ψήνεις φρατζόλες και μετά κόβεις φέτες και φουρνίζεις).αυτά έχουν το σχήμα των κουλουριών.αν τα ξαναψήσεις δεν θα καούν????εμένα μ'αρέσουν πολύ μαλακά αλλά δεν κρατάνε μέρες..ξερένονται λίγο.αν μάθω πως γίνονται ξερά θα το γράψω!επίσης αν ξέρει κανείς ας το γράψει!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 23-1-09  
    ναι τα ψηνουν σε φουρνους σε χαμηλη θερμοκρασια για πολλες ωρες μεχρι να ξεραθουν.αυτο ειναι το βουτημα των λευκαδιτων
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 10-2-09  
    λοιπόν,τα έφτιαξα χτές και αντί για μαγιά έβαλα 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ και έγιναν παξιμαδένια!έτσι θα κρατήσουν και πιο πολύ καιρό!!!
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 21-8-09  
    θελω να προσθεσω εστω και λιγο αργα οτι στις δοσολογιες ειναι μισο ποτηρι ελαιολαδο και μισο φλιτζανακι ουζο.επισης η ποσοτητα των αρωματικων ειναι θεμα γουστου.ευχαριστω..
    #
    Σχόλιο από golfo, 21-8-09  
    επειδη την εφτιαξα εχω να σας πω οτι το λαδι ειναι πολυ και το εβγαζε η ζυμη δεν το αποροφουσε για αυτο μειωστετο,και χρησιμοποιησα φρεσκια μαγια φουρνου.
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 28-8-10  
    μπραβο απο τα καλυτερα κουλουρακια που εκανα ποτε
    #
    Σχόλιο από gianna kotsou, 14-9-10  
    telika ginontai malaka h sklhra?k stous posous vathmous ta pshnoume?
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 1-9-11  
    Περιπου ποσο νερο παιρνει???
    #
    Σχόλιο από aerikoyli, 18-2-12  
    τα λαδοκουλουρα αυτα ειναι λευκαδιτικη συνταγη και τα πουλανε στους φουρνους..η πεθερα μου και ολες οι γυναικες στο χωριο τα κανουν με προζυμη!!ειναι πολυ πολυ νόστιμα και κρατανε πολυ καιρο,τρως ενα και σε κραταει ολη την ημερα!!!!
    #
    Σχόλιο από vasso18183, 9-4-12  
    μου αρέσει πολύ η γεύση που έχουν αλλά δεν μου φουσκωσαν να γίνουν αφράτα. θα ξαναπροσπαθήσω όμως και θα τα αφήσω όλη τη νύχτα την άλλη φορά.
    #
    Σχόλιο από trouli!!!, 6-12-12  
    τα έφτιαχνε η γιαγιούλα μου στο χωριό στον ξυλόφουρνο!!!
    #
    Σχόλιο από dorani25, 15-2-13  
    Έχω μια απορία σε περίπτωση που δεν έχουμε ούζο ή δεν θέλουμε να προσθέσουμε, μπορούμε να το παραλείψουμε ή να βάλουμε κάτι άλλο? Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Adamantia 88, 9-7-13  
    έβαλα ένα κρασοπότηρο λάδι κ όχι ποτήρι νερού για σιγουρια.
    πολύ μυρωδάτα,αφράτα και γευστικά!!
    μου βγήκαν όμως άγλυκα για τα γούστα μου.θα δοκιμασω την άλλη φορά με 1,5 κρασοπότηρο ζάχαρη και θα συγκρίνω.
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 21-11-13  
    Από τα ωραιότερα κουλούρια που έχω φτιάξει.
    Τα ετοίμασα αργά το βράδυ και τα έψησα νωρίς το πρωί,για πρωινό και για το σχολείο.Απλά υπέροχα.
    Έβαλα τσίπουρο με γλυκάνισο ,οπότε δεν πρόσθεσα άλλα αρωματικά.Τα άλειψα με λίγο αυγό και σουσάμι.
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από aggelikisoso, 12-8-14  
    τελειααααααα...τα εφτιαξα εχθες και σημερα ξαναεφτιαξα...μπραβο και παλι μπραβο τελεια συνταγη...

    19 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από golfo, 20-1-09  
    τελεια μοσχοβολιστα παραδοσιακα κουλουρια.μαλιστα πολλοι φουρνοι κανουν και τη διαδικασια της ξηρανσης μετα το πρωτο ψησιμο ωστε να διατηρουνται πολυ καιρο χωρις να χαλανε ,τυπου βουτηματος δηλαδη.μπραβο
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 21-1-09  
    ναι,πλέον οι φούρνοι τα πουλάνε ξερά(δεν ξέρω τη διαδικασία)και δεν τα βρίσκεις μαλακά.αυτή η συνταγή είναι από χωριό που τα φτιάχνουν οι γιαγιάδες!!!(τα κουλούρια αυτά τα βρίσκεις μόνο στη Λευκάδα,δεν πωλούνται αλλου!) είναι η παραδοσιακή συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ΚΕΡΑΣΑΚΙ, 22-1-09  
    Καλημέρα.Τα λαδοκούλουρα που μου φέρνουν από Λευκάδα είναι σαν παξιμαδάκια.Έτσι είναι και αυτά?
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 22-1-09  
    όχι αυτά βγαίνουν μαλακά σαν ψωμάκι.είναι τα ίδια απλώς οι φούρνοι τα πουλάνε ξερά σαν παξιμάδια για να κρατάνε καιρό.(δεν ξέρω πως το κάνουν βέβαια...)
    #
    Σχόλιο από ΚΕΡΑΣΑΚΙ, 22-1-09  
    Ευχαριστώ πολύ.Είναι τέλεια.Απ'ότι ξέρω για να γίνουν παξιμαδάκια τα διπλοφουρνίζεις.Δηλαδή αφού κρυώσουν τα ξαναψήνεις για λίγο.
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 22-1-09  
    λες?????γιατί απ'ότι ξέρω τα παξιμάδια γίνονται έτσι(δηλ. ψήνεις φρατζόλες και μετά κόβεις φέτες και φουρνίζεις).αυτά έχουν το σχήμα των κουλουριών.αν τα ξαναψήσεις δεν θα καούν????εμένα μ'αρέσουν πολύ μαλακά αλλά δεν κρατάνε μέρες..ξερένονται λίγο.αν μάθω πως γίνονται ξερά θα το γράψω!επίσης αν ξέρει κανείς ας το γράψει!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 23-1-09  
    ναι τα ψηνουν σε φουρνους σε χαμηλη θερμοκρασια για πολλες ωρες μεχρι να ξεραθουν.αυτο ειναι το βουτημα των λευκαδιτων
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 10-2-09  
    λοιπόν,τα έφτιαξα χτές και αντί για μαγιά έβαλα 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ και έγιναν παξιμαδένια!έτσι θα κρατήσουν και πιο πολύ καιρό!!!
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 21-8-09  
    θελω να προσθεσω εστω και λιγο αργα οτι στις δοσολογιες ειναι μισο ποτηρι ελαιολαδο και μισο φλιτζανακι ουζο.επισης η ποσοτητα των αρωματικων ειναι θεμα γουστου.ευχαριστω..
    #
    Σχόλιο από golfo, 21-8-09  
    επειδη την εφτιαξα εχω να σας πω οτι το λαδι ειναι πολυ και το εβγαζε η ζυμη δεν το αποροφουσε για αυτο μειωστετο,και χρησιμοποιησα φρεσκια μαγια φουρνου.
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 28-8-10  
    μπραβο απο τα καλυτερα κουλουρακια που εκανα ποτε
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 1-9-11  
    Περιπου ποσο νερο παιρνει???
    #
    Σχόλιο από aerikoyli, 18-2-12  
    τα λαδοκουλουρα αυτα ειναι λευκαδιτικη συνταγη και τα πουλανε στους φουρνους..η πεθερα μου και ολες οι γυναικες στο χωριο τα κανουν με προζυμη!!ειναι πολυ πολυ νόστιμα και κρατανε πολυ καιρο,τρως ενα και σε κραταει ολη την ημερα!!!!
    #
    Σχόλιο από vasso18183, 9-4-12  
    μου αρέσει πολύ η γεύση που έχουν αλλά δεν μου φουσκωσαν να γίνουν αφράτα. θα ξαναπροσπαθήσω όμως και θα τα αφήσω όλη τη νύχτα την άλλη φορά.
    #
    Σχόλιο από trouli!!!, 6-12-12  
    τα έφτιαχνε η γιαγιούλα μου στο χωριό στον ξυλόφουρνο!!!
    #
    Σχόλιο από dorani25, 15-2-13  
    Έχω μια απορία σε περίπτωση που δεν έχουμε ούζο ή δεν θέλουμε να προσθέσουμε, μπορούμε να το παραλείψουμε ή να βάλουμε κάτι άλλο? Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Adamantia 88, 9-7-13  
    έβαλα ένα κρασοπότηρο λάδι κ όχι ποτήρι νερού για σιγουρια.
    πολύ μυρωδάτα,αφράτα και γευστικά!!
    μου βγήκαν όμως άγλυκα για τα γούστα μου.θα δοκιμασω την άλλη φορά με 1,5 κρασοπότηρο ζάχαρη και θα συγκρίνω.
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 21-11-13  
    Από τα ωραιότερα κουλούρια που έχω φτιάξει.
    Τα ετοίμασα αργά το βράδυ και τα έψησα νωρίς το πρωί,για πρωινό και για το σχολείο.Απλά υπέροχα.
    Έβαλα τσίπουρο με γλυκάνισο ,οπότε δεν πρόσθεσα άλλα αρωματικά.Τα άλειψα με λίγο αυγό και σουσάμι.
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από aggelikisoso, 12-8-14  
    τελειααααααα...τα εφτιαξα εχθες και σημερα ξαναεφτιαξα...μπραβο και παλι μπραβο τελεια συνταγη...

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από gianna kotsou, 14-9-10  
    telika ginontai malaka h sklhra?k stous posous vathmous ta pshnoume?

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Τα μυστικά του μπισκότου
    Μήπως προσπαθείτε να πετύχετε το τέλειο μπισκότ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Μπισκότα και Ζύμη για μπισκότα στην κατάψυξη
    Φτιάξατε μήπως πάρα πολλά μπισκότα; Θέλετε να έχετ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    sintages2013
    Ένα βιβλίο 563 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 207 αγαπημένων συνταγών, του/της Άριελ
    Nηστεία Νόστιμη!
    Ένα βιβλίο 61 αγαπημένων συνταγών, του/της butterfly_lilly
    Νηστίσιμα γλυκά και αλμυρά καλούδια
    Ένα βιβλίο 201 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της nasiatoska