Αυθεντικό χοιρινό γλυκόξυνο με ανανά

Bαθμολογία: 4.75
       
 
20 ψήφοι
elenitsa1980, 23.09.09

Περιγραφή

Υπάρχουν πολλές συνταγές για γλυκόξυνο χοιρινό αλλά αυτή είναι μοναδική! Μία δοκιμή θα σας πείσει!!

Αυθεντικό χοιρινό γλυκόξυνο με ανανά
photo: greg97

Συνταγή από:

elenitsa1980

6 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 400 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε κύβους 3 επί 3.
  • 2 αυγά
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + 2 κ.σ. επιπλέον
  • 1 καρότο καθαρισμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα 8
  • 2 φλυτζ. τσαγιού ανανάς σε κύβους
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης σε κύβους
  • 1 πιπεριά κέρατο σε κύβους
  • 3 κ.σ.σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. πελτές
  • 3 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ δαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό
  • αλάτι, πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Χοιρινό
Μέθοδος: Τηγανιού
Κουζίνα: Κινέζικη
Περιέχει: Πιπεριές , Αβγά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αφού κόψουμε το ψαρονέφρι αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια.
  2. Τα περνάμε από τα χτυπημένα αυγά και μετά από το κορν φλάουρ (τις 4 κουτ.σουπ.).
  3. Ζεσταίνουμε το 1/2 φλυτζ. λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα αντικολλητικο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  4. Βάζουμε το χοιρινό στο γουόκ για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  5. Αφού τελειώσουμε με το χοιρινό χύνουμε το λάδι και ρίχνουμε το υπόλοιπο (τις 2 κ.σ.) και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
  6. Προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και τον ανανά και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας.
  7. Προσθέτουμε τις πιπεριες και αφήνουμε να σοταριστουν για 2-3 λεπτά ακόμα.
  8. Σε ενα μικρό μπολ ενώνουμε τη σάλτσα σόγιας, τον πελτέ, το ξύδι και το χυμό πορτοκάλι. Προσθέτουμε το μείγμα κορν φλάουρ - νερού και το ρίχνουμε πάνω στα λαχανικά και μαγειρέυουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  9. Αν σωθούν τα υγρά προτού μαγειρευτούν προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι.
  10. Στο τέλος, ρίχνουμε τα κομμάτια του χοιρινού ανακατέυουμε ελαφρώς και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμα.
  11. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να το φτιάξετε και με κομματάκια κοτόπουλου είναι εξίσου πάρα πολύ νόστιμο!

Σχετικές συνταγές

    46 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από dcroula, 24-9-09  
    Μ'αρέσει το γλυκόξινο χοιρινό.Σε προηγούμενη προσπάθεια πριν καιρό, απέτυχα.Θα προσπαθήσω πάλι και θα επιστρέψω για πιρουνάκια
    #
    Σχόλιο από elenitsa1980, 25-9-09  
    Eίμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει dcroula.Περιμένω εντυπώσεις!
    #
    Σχόλιο από vakvili, 1-10-09  
    Την εφτιαξα σημερα για τον φιλο μου.Ξετρελαθηκαμε και οι δυο!Οι οδηγιες ηταν πολυ διευκρινιστικες για μενα που δεν μαγειρευω σχεδον ποτε!
    #
    Σχόλιο από elenitsa1980, 2-10-09  
    Μπράβο χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!
    #
    Σχόλιο από greg97, 7-1-10  
    Πολύ καλό και αρκετά εύκολο!
    #
    Σχόλιο από elenitsa1980, 7-1-10  
    Χαίρομαι που σου άρεσε,σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από elenitsa1980, 10-1-10  
    greg97 σε ευχαριστώ πολύ για τη φωτογραφία,είναι πολύ καλή.Δυστυχώς δεν ξέρω πως να ανεβάσω φωτό.
    #
    Σχόλιο από gmpoura, 31-1-10  
    Η συνταγη πετυχε και το αποτελεσμα ηταν απιθανο! το εφτιαξα με ανανα κονσερβας αλλα ηταν σουπερ μιαμ! μπορειτε να προσθετετε και λιγο απο το ζωμο της κονσερβα, αλλα στο τελος (για να να μη σφιξει το κρεας). εγω εβαλα και 2-3 κουταλιες λικερ cointraeu...βεβαια μου πηρε αρκετη ωρα η ολη διαδικασια..αξιζε ομως και 6 πιρουνακια!
    #
    Σχόλιο από elenitsa1980, 1-2-10  
    Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε και σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!Η αλήθεια είναι ότι έχει προετοιμασία γιατί έχει πολλά υλικά αλλά αξίζει το αποτέλεσμα.
    #
    Σχόλιο από delicious, 3-2-10  
    Η συνταγή είναι πολύ ωραία και θα την ξαναφτιάξω.
    Την επόμενη φορά όμως, θα βάλω μόνο 1 κούπα ανανά (για τα γούστα μου ήταν πολύ), 1 κ.γ. μέλι στο μπωλ με την σόγια και όχι κορν φλάουρ αλλά αλεύρι πριν τα τηγανίσω, γιατί το κορν φλάουρ κόλλαγε απίστευτα και δεν έμενε πάνω στα κομμάτια.
    Κανείς άλλος είχε αυτό το πρόβλημα??

    #
    Σχόλιο από elenitsa1980, 3-2-10  
    Εμένα delicious δεν μου έχει κολλήσει ποτέ.Δεν ξέρω τι μπορεί να έφταιξε,το φτιάχνω πάντα στο γουόκ όπως ακριβώς λέει η συνταγή.Δοκίμασε το με αλεύρι και αν είναι καλύτερα πες μας.
    #
    Σχόλιο από delicious, 6-2-10  
    Elenitsa1980,
    με αλεύρι την έκανα τελικά. Στην αρχή έβαλα κορν φλάουρ σε μερικά κομμάτια, αλλά όταν είδα ότι κόλλαγαν μεταξύ τους, έβαλα μαλακό αλεύρι για να τα πανάρω και αυτά και τα υπόλοιπα κομμάτια κρέατος.
    Έγιναν απίστευτα μαλακά, τα άφησα για 4' όπως λέει η συνταγή να ροδίσουν και ήταν τέλεια!
    Έφαγα ένα για δοκιμή όταν τα έβγαλα στην άκρη, για να φτιάξω την γλυκόξινη και δεν μπορούσα να σταματήσω. Έφαγα γύρω στα 7-8 κομμάτια μέχρι να γίνει η σως και να τα ξαναρίξω και αυτό γιατί αν συνέχιζα, θα έμενε μόνο η γλυκόξινη και το ρύζι χωρίς ψαρονέφρι για να φάνε οι υπόλοιποι!!!
    #
    Σχόλιο από elenitsa1980, 6-2-10  
    delicious xαίρομαι που το δοκίμασες και με το αλεύρι και σου άρεσε.Την επόμενη φορά θα το κάνω και εγώ έτσι!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 6-2-10  
    Να ρωτήσω κάτι; τα υγρά στοιχεία δεν είναι λίγα;βγαίνει αρκετά στεγνό ή έχει σαλτσούλα;Ευχαριστώ πολύ.
    #
    Σχόλιο από elenitsa1980, 6-2-10  
    Αν σωθούν τα υγρά προσθέτεις λίγο ζεστό νερό, μην φοβηθείς είναι αρκετά ζουμερό.
    #
    Σχόλιο από delicious, 6-2-10  
    Τώρα που είδα τις απορίες για το γλυκόξινο...θυμήθηκα να συμπληρώσω ότι στην σάλτσα πρόσθεσα και 1 κ.σούπας μέλι!
    Ξύδι δεν έβαλα, αλλά ήταν γλυκόξινο και χωρίς αυτό! (το μέλι το έβαλα για να πετύχω το γλυκό μέρος της γλυκό...ξινης!!
    #
    Σχόλιο από Billie, 18-2-10  
    Πολύ γευστικό φαγητό,μου φάνηκε λίγο μπελαλίδικο γιατί σε θέλει να το προσέχεις συχνά!Νομίζω πως τη σάλτσα πρέπει να τη δοκιμάζει κανείς συνέχεια μέχρι να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα!Να πω ακόμη πως το κοτόπουλο έτσι γίνεται πολύ τρυφερό και έφαγα κάμποσο πριν αρχίσω να φτιάχνω τη σάλτσα!!!!
    #
    Σχόλιο από elenitsa1980, 19-2-10  
    Billie σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!Και εγώ αυτό παθαίνω,όλο δοκιμάζω να δω αν έγινε και στο τέλος έχω φάει το περισσότερο!!
    #
    Σχόλιο από lost_soul, 13-6-10  
    Συγχαρητήρια για την συνταγή!!!
    Ήταν το πρώτο μου φαγητό που μαγείρεψα για δείπνο εχθές και το αποτέλεσμα? Απλά τέλειο!!!
    (ανεβάζω και φώτο :) )
    #
    Σχόλιο από elenitsa1980, 19-6-10  
    Lost_soul σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια,χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε και ακόμα πιο πολύ που το έφτιαξες στην αγαπημένη σου σε ρομαντικό δείπνο!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    42 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από dcroula, 24-9-09  
    Μ'αρέσει το γλυκόξινο χοιρινό.Σε προηγούμενη προσπάθεια πριν καιρό, απέτυχα.Θα προσπαθήσω πάλι και θα επιστρέψω για πιρουνάκια
    #
    Σχόλιο από elenitsa1980, 25-9-09  
    Eίμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει dcroula.Περιμένω εντυπώσεις!
    #
    Σχόλιο από vakvili, 1-10-09  
    Την εφτιαξα σημερα για τον φιλο μου.Ξετρελαθηκαμε και οι δυο!Οι οδηγιες ηταν πολυ διευκρινιστικες για μενα που δεν μαγειρευω σχεδον ποτε!
    #
    Σχόλιο από elenitsa1980, 2-10-09  
    Μπράβο χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!
    #
    Σχόλιο από greg97, 7-1-10  
    Πολύ καλό και αρκετά εύκολο!
    #
    Σχόλιο από elenitsa1980, 7-1-10  
    Χαίρομαι που σου άρεσε,σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από elenitsa1980, 10-1-10  
    greg97 σε ευχαριστώ πολύ για τη φωτογραφία,είναι πολύ καλή.Δυστυχώς δεν ξέρω πως να ανεβάσω φωτό.
    #
    Σχόλιο από gmpoura, 31-1-10  
    Η συνταγη πετυχε και το αποτελεσμα ηταν απιθανο! το εφτιαξα με ανανα κονσερβας αλλα ηταν σουπερ μιαμ! μπορειτε να προσθετετε και λιγο απο το ζωμο της κονσερβα, αλλα στο τελος (για να να μη σφιξει το κρεας). εγω εβαλα και 2-3 κουταλιες λικερ cointraeu...βεβαια μου πηρε αρκετη ωρα η ολη διαδικασια..αξιζε ομως και 6 πιρουνακια!
    #
    Σχόλιο από elenitsa1980, 1-2-10  
    Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε και σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!Η αλήθεια είναι ότι έχει προετοιμασία γιατί έχει πολλά υλικά αλλά αξίζει το αποτέλεσμα.
    #
    Σχόλιο από delicious, 3-2-10  
    Η συνταγή είναι πολύ ωραία και θα την ξαναφτιάξω.
    Την επόμενη φορά όμως, θα βάλω μόνο 1 κούπα ανανά (για τα γούστα μου ήταν πολύ), 1 κ.γ. μέλι στο μπωλ με την σόγια και όχι κορν φλάουρ αλλά αλεύρι πριν τα τηγανίσω, γιατί το κορν φλάουρ κόλλαγε απίστευτα και δεν έμενε πάνω στα κομμάτια.
    Κανείς άλλος είχε αυτό το πρόβλημα??

    #
    Σχόλιο από elenitsa1980, 3-2-10  
    Εμένα delicious δεν μου έχει κολλήσει ποτέ.Δεν ξέρω τι μπορεί να έφταιξε,το φτιάχνω πάντα στο γουόκ όπως ακριβώς λέει η συνταγή.Δοκίμασε το με αλεύρι και αν είναι καλύτερα πες μας.
    #
    Σχόλιο από delicious, 6-2-10  
    Elenitsa1980,
    με αλεύρι την έκανα τελικά. Στην αρχή έβαλα κορν φλάουρ σε μερικά κομμάτια, αλλά όταν είδα ότι κόλλαγαν μεταξύ τους, έβαλα μαλακό αλεύρι για να τα πανάρω και αυτά και τα υπόλοιπα κομμάτια κρέατος.
    Έγιναν απίστευτα μαλακά, τα άφησα για 4' όπως λέει η συνταγή να ροδίσουν και ήταν τέλεια!
    Έφαγα ένα για δοκιμή όταν τα έβγαλα στην άκρη, για να φτιάξω την γλυκόξινη και δεν μπορούσα να σταματήσω. Έφαγα γύρω στα 7-8 κομμάτια μέχρι να γίνει η σως και να τα ξαναρίξω και αυτό γιατί αν συνέχιζα, θα έμενε μόνο η γλυκόξινη και το ρύζι χωρίς ψαρονέφρι για να φάνε οι υπόλοιποι!!!
    #
    Σχόλιο από elenitsa1980, 6-2-10  
    delicious xαίρομαι που το δοκίμασες και με το αλεύρι και σου άρεσε.Την επόμενη φορά θα το κάνω και εγώ έτσι!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 6-2-10  
    Να ρωτήσω κάτι; τα υγρά στοιχεία δεν είναι λίγα;βγαίνει αρκετά στεγνό ή έχει σαλτσούλα;Ευχαριστώ πολύ.
    #
    Σχόλιο από elenitsa1980, 6-2-10  
    Αν σωθούν τα υγρά προσθέτεις λίγο ζεστό νερό, μην φοβηθείς είναι αρκετά ζουμερό.
    #
    Σχόλιο από delicious, 6-2-10  
    Τώρα που είδα τις απορίες για το γλυκόξινο...θυμήθηκα να συμπληρώσω ότι στην σάλτσα πρόσθεσα και 1 κ.σούπας μέλι!
    Ξύδι δεν έβαλα, αλλά ήταν γλυκόξινο και χωρίς αυτό! (το μέλι το έβαλα για να πετύχω το γλυκό μέρος της γλυκό...ξινης!!
    #
    Σχόλιο από Billie, 18-2-10  
    Πολύ γευστικό φαγητό,μου φάνηκε λίγο μπελαλίδικο γιατί σε θέλει να το προσέχεις συχνά!Νομίζω πως τη σάλτσα πρέπει να τη δοκιμάζει κανείς συνέχεια μέχρι να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα!Να πω ακόμη πως το κοτόπουλο έτσι γίνεται πολύ τρυφερό και έφαγα κάμποσο πριν αρχίσω να φτιάχνω τη σάλτσα!!!!
    #
    Σχόλιο από elenitsa1980, 19-2-10  
    Billie σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!Και εγώ αυτό παθαίνω,όλο δοκιμάζω να δω αν έγινε και στο τέλος έχω φάει το περισσότερο!!
    #
    Σχόλιο από lost_soul, 13-6-10  
    Συγχαρητήρια για την συνταγή!!!
    Ήταν το πρώτο μου φαγητό που μαγείρεψα για δείπνο εχθές και το αποτέλεσμα? Απλά τέλειο!!!
    (ανεβάζω και φώτο :) )
    #
    Σχόλιο από elenitsa1980, 19-6-10  
    Lost_soul σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια,χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε και ακόμα πιο πολύ που το έφτιαξες στην αγαπημένη σου σε ρομαντικό δείπνο!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από bvick, 16-8-11  
    φαινεται τελεια η συνταγη κι ανυπομωνω να την κανω. μια ερωτηση μονο: στα υλικα δεν αναφερεται ο πελτες ενω στην εκτελεση ναι. ποια ειναι η ποσοτητα?
    #
    Σχόλιο από domenico, 3-12-12  
    Παρακαλω πειτε μου εαν ταιριαζει το μαγειρεμα στην κινεζικη κουζινα με ελαιολαδο.Ευχαριστω!!!
    #
    Σχόλιο από prigipessa, 15-8-13  
    θα ηθελα να ρωτήσω για πόσα άτομα υπολογίζεται περίπου αυτή η συνταγή
    #
    Σχόλιο από elenitsa1980, 30-1-14  
    Χαίρομαι παρά πολύ που σας άρεσε η συνταγή μου.Σας ευχαριστώ πολύ όλες για τα πιρουνακια.

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του χοιρινού
    Αν νομίζετε πως το ψαρονέφρι είναι το νεφρό το...
    Τα κομμάτια του χοιρινού
    Αν νομίζετε πως το ψαρονέφρι είναι το νεφρό το...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    sintages2013
    Ένα βιβλίο 563 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    diethnis kouzina
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της boumaki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 147 αγαπημένων συνταγών, του/της BIBOYLA
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1063 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ
    Συνταγές με Χοιρινό
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της velina