Αλ πέστο (και ξαναπέστο!) δυόσμου και μαϊντανού
Στης ακρίβειας τον καιρό, φτιάχνω "πέστο" το φτηνό!! Νοστιμότατο και οικονομικότατο "αλ πέστο", προσωπική ανακάλυψη μετά από διάφορες δοκιμές και (γευστικά απαίσιες) αποτυχίες !!
Λίγα μυστικά ακόμα
Φυλάσσεται στο ψυγείο μέχρι μία εβδομάδα. Συνοδεύει ι-δ-α-ν-ι-κ-ά λαζανάκι (linguine). Καλοφάγωτο.
Υλικά
-
1 μάτσο δυόσμο (όχι πολύ μεγάλο)
-
1 μάτσο μαϊντανό (όχι πολύ μεγάλο)
-
1 κεφάλι σκόρδο
-
2 κ.σ. φιστίκια αραχίδες (αυτά με το χοντρό τσόφλι) περασμένα από το μούλτι (ψιλό-ψιλό)
-
4 κ.σ. τριμμένο σκληρό τυρί (κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα)
-
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
-
Ελαιόλαδο (όσο πάρει)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφού μαδήσουμε τα χορταρικά, πλένουμε καλά και στύβουμε σφιχτά-σφιχτά.
-
2
Βάζουμε στο μούλτι όλο το σκόρδο (φυσικά καθαρισμένο!), την πιπερίτσα, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
-
3
Δουλεύουμε 5 δευτερόλεπτα στο σιγανό.
-
4
Προσθέτουμε (στουμπίζοντας) όλο το δυόσμο και το μαϊντανό και λίγο ακόμη ελαιόλαδο.
-
5
Δουλεύουμε 10 δευτερόλεπτα στο δυνατό.
-
6
Προσθέτουμε το φιστίκι και ξαναδουλεύουμε 10 δευτερόλεπτα στο δυνατό
-
7
Στο σημείο αυτό μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.
-
8
Ρίχνουμε, τελικώς, και το τυρί και δουλεύουμε για 5 δευτερόλεπτα στο σιγανό.
-
9
Αν το μείγμα μας είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε ελαιόλαδο αρκετό και δουλεύουμε για τουλάχιστον ένα (1) λεπτό στο δυνατό μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως και να είναι απλά παχύρρευστο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια