κύρια φωτογραφία συνταγής Αλ πέστο (και ξαναπέστο!) δυόσμου και μαϊντανού
Πολύτροπος
Πολύτροπος @cook_8469860
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ

Στης ακρίβειας τον καιρό, φτιάχνω "πέστο" το φτηνό!! Νοστιμότατο και οικονομικότατο "αλ πέστο", προσωπική ανακάλυψη μετά από διάφορες δοκιμές και (γευστικά απαίσιες) αποτυχίες !!

Λίγα μυστικά ακόμα

Φυλάσσεται στο ψυγείο μέχρι μία εβδομάδα. Συνοδεύει ι-δ-α-ν-ι-κ-ά λαζανάκι (linguine). Καλοφάγωτο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 μάτσο δυόσμο (όχι πολύ μεγάλο)
  2. 1 μάτσο μαϊντανό (όχι πολύ μεγάλο)
  3. 1 κεφάλι σκόρδο
  4. 2 κ.σ. φιστίκια αραχίδες (αυτά με το χοντρό τσόφλι) περασμένα από το μούλτι (ψιλό-ψιλό)
  5. 4 κ.σ. τριμμένο σκληρό τυρί (κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα)
  6. 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα
  7. 1/2 κ.γ. αλάτι
  8. 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  9. Ελαιόλαδο (όσο πάρει)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφού μαδήσουμε τα χορταρικά, πλένουμε καλά και στύβουμε σφιχτά-σφιχτά.

  2. 2

    Βάζουμε στο μούλτι όλο το σκόρδο (φυσικά καθαρισμένο!), την πιπερίτσα, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

  3. 3

    Δουλεύουμε 5 δευτερόλεπτα στο σιγανό.

  4. 4

    Προσθέτουμε (στουμπίζοντας) όλο το δυόσμο και το μαϊντανό και λίγο ακόμη ελαιόλαδο.

  5. 5

    Δουλεύουμε 10 δευτερόλεπτα στο δυνατό.

  6. 6

    Προσθέτουμε το φιστίκι και ξαναδουλεύουμε 10 δευτερόλεπτα στο δυνατό

  7. 7

    Στο σημείο αυτό μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.

  8. 8

    Ρίχνουμε, τελικώς, και το τυρί και δουλεύουμε για 5 δευτερόλεπτα στο σιγανό.

  9. 9

    Αν το μείγμα μας είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε ελαιόλαδο αρκετό και δουλεύουμε για τουλάχιστον ένα (1) λεπτό στο δυνατό μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως και να είναι απλά παχύρρευστο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

Πολύτροπος
Πολύτροπος @cook_8469860
Να προσθέσω και μια ακόμη ιδέα : αντί για δυόσμο και μαϊντανό, γίνεται και με βασιλικό και ρόκα, επίσης ωραιότατο.

Από

Πολύτροπος
στις
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ
Λατρεία μου η θάλασσα και το βουνό (όσο πιό άγριο τόσο καλύτερα!). Μανία μου η Επιστημονική Φαντασία. Δουλειά μου η Ανάπτυξη της Δημιουργικότητας και η Δημιουργική επίλυση προβλημάτων για την Ανάπτυξη της Προσωπικότητας. Εκλεκτικός πότης (κατά κανόνα με φίλους). Όταν διδάσκω είμαι σαν το ψάρι στο νερό (ευτυχής και πλήρης). Όταν μαγειρεύω αυτοσυγκεντρώνομαι. Αγαπώ τους καλοπροαίρετους και φαντασιακούς ανθρώπους και μισώ θανάσιμα την υποκρισία. Μοναχικός μέχρις ενοχλήσεως (των άλλων!) και ταυτόχρονα κοινωνικός μέχρις εξαντλήσεως (δικής μου!). Δεν προδίδω ποτέ, δεν "αρπάζω" τίποτε κι' όταν επιδιώκω έναν στόχο λειτουργώ σαν ατμομηχανή χωρίς φρένα. Με φοβίζει η ανθρώπινη βλακεία και το να μου πέσει ο ουρανός στο κεφάλι (όπως ο Αστερίξ!). Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Δες περισσότερα