Αλεξανδρινό (κουραμπιέδες με ινδική καρύδα)
Μικρά κουραμπιεδάκια για κέρασμα, για γάμους, βάφτιση και για το καφεδάκι με τις φίλες μας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την εχω εδω και δέκα χρόνια περίπου απο το βιβλίο "Τα γλυκά ειναι έρωτας" και μάλιστα μεγάλος. Τα εχουμε φτιάξει σε αρραβώνες τυλιγμένα σε ομορφα ρόζ τούλια και δεμένα με κορδελίτσα πού κρεμόταν καρδούλα.
Υλικά
-
1/2 κιλό βούτυρο γάλακτος
-
100 γρ. ζάχαρη αχνη
-
1 κιλό αλεύρι μαλακό
-
200 γρ. ινδική καρύδα
-
200 γρ. αμύγδαλο ξεφλουδισμένο, χονδροκομένο και ελαφρώς καβουρδισμένο
-
Διακόσμηση
-
200 γρ. ζάχαρη άχνη
-
λίγο κονιάκ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη.
-
2
Προσθέτετε το αλεύρι,την καρύδα,το αμύγδαλο,και ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα να πλάθεται καλά.
-
3
Πλάθουμε μικρά κουραμπιεδάκια σε οτι σχήμα μας αρέσει και τα βάζουμε σε στρωμένο με λαδόκολα ταψί.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 εως 25 λεπτά.
-
5
Μόλις κρυώσουν τα ψεκάζετε με κονιάκ και τα βάζετε σε κοσκινισμένη ζάχαρη αχνη.
Σχόλια (4)