κύρια φωτογραφία συνταγής Άλλειμα λευκής σοκολάτας
lolitacherrypie
lolitacherrypie @cook_8518549
,

Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου για τους λάτρεις της λευκής σοκολάτας και της γλυκιάς της γεύσης.

Λίγα μυστικά ακόμα

Διατηρείται στο ψυγείο, απλά πριν σερβίρουμε το βγάζουμε για 10 λεπτά να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Συνοδεύει κρέπες, ψωμί, κέικ κτλ. Εγώ δοκίμασα και έβαλα και τρίμμα μπισκότου μέσα και άρεσε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 100 γρ κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  2. 50 γρ βούτυρο
  3. 1 βανίλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ σπάμε την λευκή σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.

  2. 2

    Σχίζουμε την βανίλια στην μέση και ρίχνουμε τους σπόρους της σε μια κατσαρόλα μαζί με την κρέμα γάλακτος.

  3. 3

    Μόλις ζεσταθεί η κρέμα προσθέτουμε το ζαχαρούχο.

  4. 4

    Αφήνουμε 2 λεπτά και έπειτα αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην λευκή σοκολάτα.

  5. 5

    Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

  6. 6

    Όταν το μείγμα αρχίζει να κρυώνει ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά. Μόλις κρυώσει βάζουμε το μείγμα σε βαζάκια.