Αλλιώτικο νηστίσιμο κέικ
Μια συνταγη για νηστισιμο κέικ που η γεύση του ξεφεύγει από τις συνηθισμένες και η ευκολία είναι παροιμιώδης !
Λίγα μυστικά ακόμα
1. Μπορείτε να περιορισετε την ποσότητα της ινδικής καρύδας αν δεν την συμπαθείτε ιδιαίτερα.2. Παραλλαγήπαραλείψτε την μαστίχα, την κανέλλα και την ινδική καρύδα και προσθέστε 1 σακουλάκι (125 γρ) σταγόνες σοκολάτα, ένα φλυτζάνι αχλάδι κομμένο σε μικρούς κύβους (1 εκ) και μισό φλυτζάνι χοντροκοπανισμένα κάσιους.Δυστυχώς δε θυμάμαι που βρήκα αυτή τη συνταγή...
Υλικά
-
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 1/2 ποτήρι ζαχαρη
-
1 ποτήρι λάδι
-
1 ποτηρι χυμό ανανά
-
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
-
1/3 κγ κανέλλα
-
1/2 κγ κοπανισμένη μαστίχα
-
2 βανίλιες
-
λίγη σόδα στη μύτη του κουταλιού
-
2 κουταλιές σουπας ινδική καρύδα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο πολυμίξερ το λάδι με τη ζάχαρη και τα αρώματα (βανίλια, κανέλλα, μαστίχα).
-
2
Προσθέτουμε το χυμό ανανά και το λικέρ και συνεχίζουμε το χτύπημα.
-
3
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και προσθέτουμε στο υγρο μείγμα. Χτυπάμε να διαλυθεί η ζάχαρη για λίγο ακόμη.
-
4
Προσθέτουμε την ινδική καρύδα και το αλεύρι ώσπου να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
-
5
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρέξ και ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 200 βαθμούς. Καλή επιτυχία!
Σχόλια (7)