κύρια φωτογραφία συνταγής Αλλιώτικο νηστίσιμο κέικ
nasiaser
nasiaser @cook_8449149

Μια συνταγη για νηστισιμο κέικ που η γεύση του ξεφεύγει από τις συνηθισμένες και η ευκολία είναι παροιμιώδης !

Λίγα μυστικά ακόμα

1. Μπορείτε να περιορισετε την ποσότητα της ινδικής καρύδας αν δεν την συμπαθείτε ιδιαίτερα.2. Παραλλαγήπαραλείψτε την μαστίχα, την κανέλλα και την ινδική καρύδα και προσθέστε 1 σακουλάκι (125 γρ) σταγόνες σοκολάτα, ένα φλυτζάνι αχλάδι κομμένο σε μικρούς κύβους (1 εκ) και μισό φλυτζάνι χοντροκοπανισμένα κάσιους.Δυστυχώς δε θυμάμαι που βρήκα αυτή τη συνταγή...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 1/2 ποτήρι ζαχαρη
  2. 1 ποτήρι λάδι
  3. 1 ποτηρι χυμό ανανά
  4. 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  5. 1/3 κγ κανέλλα
  6. 1/2 κγ κοπανισμένη μαστίχα
  7. 2 βανίλιες
  8. λίγη σόδα στη μύτη του κουταλιού
  9. 2 κουταλιές σουπας ινδική καρύδα
  10. 2 κουταλιές σούπας λικέρ καρύδα ή αλλο λικερ φρούτου

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο πολυμίξερ το λάδι με τη ζάχαρη και τα αρώματα (βανίλια, κανέλλα, μαστίχα).

  2. 2

    Προσθέτουμε το χυμό ανανά και το λικέρ και συνεχίζουμε το χτύπημα.

  3. 3

    Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και προσθέτουμε στο υγρο μείγμα. Χτυπάμε να διαλυθεί η ζάχαρη για λίγο ακόμη.

  4. 4

    Προσθέτουμε την ινδική καρύδα και το αλεύρι ώσπου να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.

  5. 5

    Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρέξ και ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 200 βαθμούς. Καλή επιτυχία!

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

july88
july88 @cook_8468542
Τα ποτήρια που χρησιμοποιεις είναι νεροπότηρα? Μου φαίνονται πολλά τα υγρά. Βεβαια μπορεί να κάνω και λάθος αλλα με ενδιαφέρει η συνταγή σου. Σε ευχαριστώ πολύ.

Από

nasiaser
nasiaser @cook_8449149
στις