Αλλιώτικοι ντοματοκεφτέδες

Bαθμολογία: 4.7143
       
 
7 ψήφοι
zanice, 10.07.09
Αλλιώτικοι ντοματοκεφτέδες

Τι χρειαζόμαστε:

  • 5-6 ώριμες σφιχτές ντομάτες
  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • Φύλλα βασιλικού
  • 2 κρόκους αυγών
  • 3 κουταλιές τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • Αλάτι, πιπέρι, λάδι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με λαχανικά
Μέθοδος: Τηγανιού
Διατροφή: Χορτοφαγική
Φτιάχνει: 5-6 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλύνετε, σκουπίστε, κόψτε τις ντομάτες στη μέση.
  2. Στείψτε τες ελαφρά με τα χέρια σας, έπειτα κόψτε τες σε μικρά κομμάτακια και ρίξτε τες σε ένα μπολ.
  3. Πλύνετε, σκουπίστε το βασιλικό και ψιλοκόψτε μία κουταλιά.
  4. Τρίψτε το κρεμμύδι, και χτυπήστε τους κρόκους με 1-2 κουταλιές νερό.
  5. Ρίξτε το κρεμμύδι στο μπολ με τις ντομάτες, προσθέστε το βασιλικό, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε το μείγμα με μια ξύλινη κουτάλα.
  6. Έπειτα, ρίξτε τους κρόκους και την κεφαλαγραφιέρα και, ανακατεύοντας, προσθέστε 4-5 γεμάτες κουταλιές αλεύρι ή περισσότερο, μέχρι να δέσει καλά το μείγμα, για να μπορέσετε να το πλάσετε.
  7. Πλάστε το μείγμα σε οβάλ κεφτεδάκια.
  8. Ζεστάνετε αρκετό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίσετε, στραγγίστε τα πάνω σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετέ τα ζεστά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για πιο τραγανούς ντοματοκεφτέδες, αλευρώστε τους με καλαμποκάλευρο...κάνει τη διαφορά!!!!!

Καλό είναι τη ντομάτα αφού την έχετε ζουλίξει και κόψει να την αφήσετε για λίγα λεπτά σε σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά.

Την συνταγή τη βρήκα στο περιοδικό Hello και όταν την έκανα όλοι στο σπίτι ξετρελάθηκαν.

Σχετικές συνταγές

    16 Όλα

    #
    Σχόλιο από Chloe Τ., 8-10-09  
    Zanice, 5 πηρουνάκια από μένα και 5 από τον άντρα μου!!!
    Τα άτιμα τα τηγανιτά.... αυτά κάνουν τη ζημιά, αλλά είναι πολύ νόστιμα! Έχε χάρη που είναι τα γενέθλιά μου σήμερα..χιχιχ
    #
    Σχόλιο από zanice, 15-10-09  
    chloe T. ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από marakakaki, 3-11-09  
    Πολύ ωραία συνταγή!!!! Έχω μια απορία όμως... Εγώ καταρχάς δεν ήξερα ότι υπάρχουν ντοματοκεφτεδες και πειραματιζομαι για να μάθω να τους φτιαχνω! Μου δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματακια όμως. Δεν μπόρεσα να τους πλασω και τους έριχνα με το κουταλι αλλά άμα πρόσθετα και άλλο αλεύρι δεν θα μύριζε καθόλου η ντομάτα και δεν ψηνετε το μείγμα από μέσα (το έχω πάθει)!!! Φτιαχνω αλλά ποιο δύσκολα φαγητά και αυτό δεν το καταφερνω!!!!δεν το αντέχω αυτό για αυτό αν μπορείτε να με βοηθήσετε!!!! Ευχαριστώ!!!!
    #
    Σχόλιο από zanice, 14-11-09  
    marakakaki ευχαριστώ για τα πιρουνάκια.
    Και εμείς με το κουτάλι τα ρίχνουμε στο τηγάνι γιατί η ντοματοκεφτέδες δεν ΄πλάθονται όπως τα κεφτεδάκια. πάντα είναι μαλακά, απλώς όσο μπορούμε στραγγίζουμε τα υγρά τις ντομάτας.Το λάδι όταν τα τηγανίσεις να είναι ζεστό αλλά όχι καυτό για να μπορέσει να ψηθεί και από μέσα.
    #
    Σχόλιο από let44taki, 6-3-10  
    Πολύ ωραία συνταγή!!! Τη φτιάχνω χρόνια ,αλλά με φέτα και λίγη κανέλα. Του πάει τρέλα!!!
    #
    Σχόλιο από christin2, 23-5-10  
    zanice εφτιαξα τη συνταγη σου. εβαλα ριγανη γιατι δεν ειχα βασιλικο, φετα αντι κεφαλογραβιερας και τους κροκους χωρις νερο γιατι φοβηθηκα πως θα αραιωνε πολυ το μειγμα. εγιναν παρα πολυ νοστιμοι, αλλα ειχα ενα θεματακι με το σχημα. δεν βγηκαν σε καμια περιπτωση σαν τη φωτογραφια σου γιατι εριχνα κουταλιες, μια που δεν πλαθονται. σε παρακαλω να μου πεις αφου κι εσυ ειπες οτι ριχνεις κουταλιες πως βγηκε ετσι ωραιο το σχημα σου και κυριως πως τους αλευρωνεις αφου δεν πλαθονται? θα το εκτιμουσα πολυ αν μου εξηγουσες γιατι απο γευση ειναι ονειρο και θελω να τους τελειοποιησω.. σ' ευχαριστω πολυ
    #
    Σχόλιο από zanice, 24-5-10  
    christin2 αν διαβάσεις άλλη μια φορά τις οδηγίες θα δεις ότι δεν τους αλε΄ρώνω αλλά ρίχνω το αλεύρι μεσα στο μίγμα. Αν δεν σου πλάθονται ρίχνε τους στο τηγάνι με όχι γεμάτι την κουταλιά σε όχι πολύ καυτό λάδι και θα φουσκώσουν μόνοι τους, χωρίς να έχουν άσχημο σχήμα.
    #
    Σχόλιο από christin2, 24-5-10  
    καλημερα. διαβασα προσεκτικα τη συνταγη πριν τη φτιαξω και στα Λίγα μυστικά ακόμα λες:
    "Για πιο τραγανούς ντοματοκεφτέδες, αλευρώστε τους με καλαμποκάλευρο...κάνει τη διαφορά!!!!!"
    γι' αυτο και σε ρωτησα. στη φωτο σου δε, νομιζω οτι ειναι αλευρωμενοι. αν παλι κανω λαθος ζητω συγνωμη και σ' ευχαριστω για την απαντηση
    #
    Σχόλιο από zanice, 24-5-10  
    Τώρα κατάλαβα την ερώτηση σου (το λάθος είναι δικό μου)Αν βάλεις μπόλικο αλεύρι στο μίγμα γίνεται να τους πλάσεις. Και αφούτους πλάσεις τους περνάς από το καλομποκάλευρο.Δεν μπορώ να σου πω ακριβώς πόσο αλεύρι πρέπει να βάλεις γιατί αυτό θα εξαρτηθεί από την ποσότητα του μίγματος και το πόσο καλά έχεις στραγγίξει τις ντομάτες.Εύχομαι αυτή την φορά να μπόρεσα να βοηθείσω. Οτι άλλο θέλεις μην διστάσεις να με ρωτήσεις.
    #
    Σχόλιο από christin2, 24-5-10  
    ευχαριστω για την απαντηση zanice. απλα φοβηθηκα πως αν εβαζα πολυ αλευρι για να πλαθονται θα εβγαιναν σαν ψωμακια..θα το προσπαθησω παλι συντομα γιατι αξιζει τον κοπο!!!!!!!!!!!! και παλι ευχαριστω πολυ
    #
    Σχόλιο από riaki2, 14-7-10  
    5 πιρουνάκια και απο εμένα!φανταστική συνταγή και πολύ εύκολη...την έκανα προχθές και μια και η ντομάτα έχει την τιμητική της την εποχή αυτή θα την ξανακάνω και αύριο!Ευχαριστώ Zanice!
    #
    Σχόλιο από CHOCOLATA, 23-11-10  
    ΑΠΛΑ ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΑΦΟΥ ΈΧΕΙ ΔΥΟ ΑΥΓΑ.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 23-11-10  
    Καμιά φορά μας ξεφεύγουν τέτοια λάθη. Ευχαριστώ για την επισήμανση και θα διορθωθεί άμεσα.
    #
    Σχόλιο από zanice, 25-11-10  
    Ευχαριστούμε sitronella γιατί και εγώ δεν θυμάμαι να ανέφερα πουθενά ότι είναι νηστίσιμα.
    #
    Σχόλιο από femcook, 27-8-11  
    Πολύ καλή γεύση αλλά όχι καλή εμφάνιση..
    #
    Σχόλιο από despinal, 23-2-14  
    Εξαιρετικοί οι ντοματοκεφτέδες! Τους έχουμε φτιάξει πολλές φορές και ταιριάζει και φέτα μέσα. Την τελευταία φορά τους έφτιαξα και στο φούρνο και έγιναν εξίσου νόστιμοι αλλά με λιγότερα λιπαρά! Ευχαριστούμε πολύ!

    16 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Chloe Τ., 8-10-09  
    Zanice, 5 πηρουνάκια από μένα και 5 από τον άντρα μου!!!
    Τα άτιμα τα τηγανιτά.... αυτά κάνουν τη ζημιά, αλλά είναι πολύ νόστιμα! Έχε χάρη που είναι τα γενέθλιά μου σήμερα..χιχιχ
    #
    Σχόλιο από zanice, 15-10-09  
    chloe T. ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από marakakaki, 3-11-09  
    Πολύ ωραία συνταγή!!!! Έχω μια απορία όμως... Εγώ καταρχάς δεν ήξερα ότι υπάρχουν ντοματοκεφτεδες και πειραματιζομαι για να μάθω να τους φτιαχνω! Μου δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματακια όμως. Δεν μπόρεσα να τους πλασω και τους έριχνα με το κουταλι αλλά άμα πρόσθετα και άλλο αλεύρι δεν θα μύριζε καθόλου η ντομάτα και δεν ψηνετε το μείγμα από μέσα (το έχω πάθει)!!! Φτιαχνω αλλά ποιο δύσκολα φαγητά και αυτό δεν το καταφερνω!!!!δεν το αντέχω αυτό για αυτό αν μπορείτε να με βοηθήσετε!!!! Ευχαριστώ!!!!
    #
    Σχόλιο από zanice, 14-11-09  
    marakakaki ευχαριστώ για τα πιρουνάκια.
    Και εμείς με το κουτάλι τα ρίχνουμε στο τηγάνι γιατί η ντοματοκεφτέδες δεν ΄πλάθονται όπως τα κεφτεδάκια. πάντα είναι μαλακά, απλώς όσο μπορούμε στραγγίζουμε τα υγρά τις ντομάτας.Το λάδι όταν τα τηγανίσεις να είναι ζεστό αλλά όχι καυτό για να μπορέσει να ψηθεί και από μέσα.
    #
    Σχόλιο από let44taki, 6-3-10  
    Πολύ ωραία συνταγή!!! Τη φτιάχνω χρόνια ,αλλά με φέτα και λίγη κανέλα. Του πάει τρέλα!!!
    #
    Σχόλιο από christin2, 23-5-10  
    zanice εφτιαξα τη συνταγη σου. εβαλα ριγανη γιατι δεν ειχα βασιλικο, φετα αντι κεφαλογραβιερας και τους κροκους χωρις νερο γιατι φοβηθηκα πως θα αραιωνε πολυ το μειγμα. εγιναν παρα πολυ νοστιμοι, αλλα ειχα ενα θεματακι με το σχημα. δεν βγηκαν σε καμια περιπτωση σαν τη φωτογραφια σου γιατι εριχνα κουταλιες, μια που δεν πλαθονται. σε παρακαλω να μου πεις αφου κι εσυ ειπες οτι ριχνεις κουταλιες πως βγηκε ετσι ωραιο το σχημα σου και κυριως πως τους αλευρωνεις αφου δεν πλαθονται? θα το εκτιμουσα πολυ αν μου εξηγουσες γιατι απο γευση ειναι ονειρο και θελω να τους τελειοποιησω.. σ' ευχαριστω πολυ
    #
    Σχόλιο από zanice, 24-5-10  
    christin2 αν διαβάσεις άλλη μια φορά τις οδηγίες θα δεις ότι δεν τους αλε΄ρώνω αλλά ρίχνω το αλεύρι μεσα στο μίγμα. Αν δεν σου πλάθονται ρίχνε τους στο τηγάνι με όχι γεμάτι την κουταλιά σε όχι πολύ καυτό λάδι και θα φουσκώσουν μόνοι τους, χωρίς να έχουν άσχημο σχήμα.
    #
    Σχόλιο από christin2, 24-5-10  
    καλημερα. διαβασα προσεκτικα τη συνταγη πριν τη φτιαξω και στα Λίγα μυστικά ακόμα λες:
    "Για πιο τραγανούς ντοματοκεφτέδες, αλευρώστε τους με καλαμποκάλευρο...κάνει τη διαφορά!!!!!"
    γι' αυτο και σε ρωτησα. στη φωτο σου δε, νομιζω οτι ειναι αλευρωμενοι. αν παλι κανω λαθος ζητω συγνωμη και σ' ευχαριστω για την απαντηση
    #
    Σχόλιο από zanice, 24-5-10  
    Τώρα κατάλαβα την ερώτηση σου (το λάθος είναι δικό μου)Αν βάλεις μπόλικο αλεύρι στο μίγμα γίνεται να τους πλάσεις. Και αφούτους πλάσεις τους περνάς από το καλομποκάλευρο.Δεν μπορώ να σου πω ακριβώς πόσο αλεύρι πρέπει να βάλεις γιατί αυτό θα εξαρτηθεί από την ποσότητα του μίγματος και το πόσο καλά έχεις στραγγίξει τις ντομάτες.Εύχομαι αυτή την φορά να μπόρεσα να βοηθείσω. Οτι άλλο θέλεις μην διστάσεις να με ρωτήσεις.
    #
    Σχόλιο από christin2, 24-5-10  
    ευχαριστω για την απαντηση zanice. απλα φοβηθηκα πως αν εβαζα πολυ αλευρι για να πλαθονται θα εβγαιναν σαν ψωμακια..θα το προσπαθησω παλι συντομα γιατι αξιζει τον κοπο!!!!!!!!!!!! και παλι ευχαριστω πολυ
    #
    Σχόλιο από riaki2, 14-7-10  
    5 πιρουνάκια και απο εμένα!φανταστική συνταγή και πολύ εύκολη...την έκανα προχθές και μια και η ντομάτα έχει την τιμητική της την εποχή αυτή θα την ξανακάνω και αύριο!Ευχαριστώ Zanice!
    #
    Σχόλιο από CHOCOLATA, 23-11-10  
    ΑΠΛΑ ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΑΦΟΥ ΈΧΕΙ ΔΥΟ ΑΥΓΑ.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 23-11-10  
    Καμιά φορά μας ξεφεύγουν τέτοια λάθη. Ευχαριστώ για την επισήμανση και θα διορθωθεί άμεσα.
    #
    Σχόλιο από zanice, 25-11-10  
    Ευχαριστούμε sitronella γιατί και εγώ δεν θυμάμαι να ανέφερα πουθενά ότι είναι νηστίσιμα.
    #
    Σχόλιο από femcook, 27-8-11  
    Πολύ καλή γεύση αλλά όχι καλή εμφάνιση..
    #
    Σχόλιο από despinal, 23-2-14  
    Εξαιρετικοί οι ντοματοκεφτέδες! Τους έχουμε φτιάξει πολλές φορές και ταιριάζει και φέτα μέσα. Την τελευταία φορά τους έφτιαξα και στο φούρνο και έγιναν εξίσου νόστιμοι αλλά με λιγότερα λιπαρά! Ευχαριστούμε πολύ!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...

    Σχετικές οδηγίες

    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.7143
           
           
    (7)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της ΒΑΣΟΥΛΙΝΑ
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 328 αγαπημένων συνταγών, του/της Νινον!!!!
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 48 αγαπημένων συνταγών, του/της mairi mbourdou
    ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
    Ένα βιβλίο 294 αγαπημένων συνταγών, του/της AGGELIKI2
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 100 αγαπημένων συνταγών, του/της ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΕΙΡΗΝΗ