Αλλιώτικοι ντοματοκεφτέδες
Λίγα μυστικά ακόμα
Για πιο τραγανούς ντοματοκεφτέδες, αλευρώστε τους με καλαμποκάλευρο...κάνει τη διαφορά!!!!!Καλό είναι τη ντομάτα αφού την έχετε ζουλίξει και κόψει να την αφήσετε για λίγα λεπτά σε σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά.Την συνταγή τη βρήκα στο περιοδικό Hello και όταν την έκανα όλοι στο σπίτι ξετρελάθηκαν.
Υλικά
-
5-6 ώριμες σφιχτές ντομάτες
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
Φύλλα βασιλικού
-
3 κουταλιές τριμμένη κεφαλογραβιέρα
-
Αλάτι, πιπέρι, λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλύνετε, σκουπίστε, κόψτε τις ντομάτες στη μέση.
-
2
Στείψτε τες ελαφρά με τα χέρια σας, έπειτα κόψτε τες σε μικρά κομμάτακια και ρίξτε τες σε ένα μπολ.
-
3
Πλύνετε, σκουπίστε το βασιλικό και ψιλοκόψτε μία κουταλιά.
-
4
Τρίψτε το κρεμμύδι, και χτυπήστε τους κρόκους με 1-2 κουταλιές νερό.
-
5
Ρίξτε το κρεμμύδι στο μπολ με τις ντομάτες, προσθέστε το βασιλικό, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε το μείγμα με μια ξύλινη κουτάλα.
-
6
Έπειτα, ρίξτε τους κρόκους και την κεφαλαγραφιέρα και, ανακατεύοντας, προσθέστε 4-5 γεμάτες κουταλιές αλεύρι ή περισσότερο, μέχρι να δέσει καλά το μείγμα, για να μπορέσετε να το πλάσετε.
-
7
Πλάστε το μείγμα σε οβάλ κεφτεδάκια.
-
8
Ζεστάνετε αρκετό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίσετε, στραγγίστε τα πάνω σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετέ τα ζεστά.
Σχόλια (16)