Αλλιώτικος μουσακάς 2
Ψιλοκομμένα λαχανικά και κρέας χοιρινής τηγανιάς ψημμένα στη γάστρα και κατόπιν απλώνουμε απο πάνω και την μπεσαμέλ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Με αυτόν το τρόπο αποφεύγουμε το τηγάνισμα που κάνουμε στον κλασσικό μουσακά αλλά σίγουρα κι έτσι θα σας ενθουσιάσει το φαγητό αυτό.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφού ψιλοκόψουμε τα λαχανικά και το κρέας τα πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και το λάδι και τα ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 45 λεπτά σε γάστρα με καπάκι.
-
2
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι το αλέυρι και μόλις γίνουν ένα μίγμα καθώς ανακατεύουμε με σύρμα ρίχνουμε το γάλα που το ζεστάναμε και το αλάτι. Όταν γίνουν όλα σαν κρέμα ρίχνουμε και το αυγό.
-
3
Τέλος βγάζουμε τη γάστρα ανοίγουμε πλέον το καπάκι ρίχνουμε την μπεσαμέλ και αν θέλουμε και κεφαλοτύρι απο πάνω. Συνεχίζουμε για ένα τέταρτο στο φούρνο μέχρι να κάνει ωραία κρούστα.
Σχόλια