Αλμυρά cookies με μυρωδικά και τυρί τσένταρ
Υλικά
-
170 γρ. μαργαρίνη σοφτ
-
170 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
-
1 αυγό χτυπημένο
-
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/2 κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι
-
1/2 κουτ. σούπας μουστάρδα σε σκόνη
-
1 πρέζα πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή)
-
1 πρέζα τριμμένο θυμάρι
-
1 κουτ. γλυκού ξερό σχοινόπρασσο ή εστραγκόν
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
-
2
Ανακατεύουμε τη μαργαρίνη με το τριμμένο τσένταρ και τα χτυπημένα αυγά έως ότου ομογενοποιηθούν.
-
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη μουστάρδα, την πάπρικα, το αλάτι και τα μυρωδικά και το συμπληρώνουμε στο μίγμα του Flora Soft με βούτυρο και τσένταρ.
-
4
Ζυμώνουμε, πλάθουμε ένα μπαστούνι σε μέγεθος πούρου και το κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ.
-
5
Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί τις φέτες πατώντας τις ελαφρά για να σχηματιστούν τα cookies και τα βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά, έως ότου κρυώσουν και σταθεροποιηθούν.
-
6
Τα ψήνουμε για 45 λεπτά μεχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Σχόλια (2)