Αλμυρά κεκάκια 2
Αφράτα κεκάκια με ρεγκάτο και μαγιονέζα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να βάλουμε και κομματάκια από αλλαντικά ή λαχανικά (πχ. λουκάνικο, ζαμπόν, πιπεριές κλπ). Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε ενα μικρο μέρος της μαγιονέζας με στραγγιστό γιαόυρτι, για να γίνουν πιο ελαφριά, προσοχή όμως, αποκτούν μια πιο κρεμώδη υφή.Αν βάλουμε αέρα, θα παραμορφωθεί το σχήμα τους στο ψήσιμο, οπότε προτιμάμε αντίστασεις.
Υλικά
-
6 αυγά
-
12 κ.σ. μαγιονέζα
-
2 φλ. του καφέ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
250 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
2
Μοιράζουμε το μείγμα σε 24 φορμάκια για μάφιν.
-
3
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 και μόλις προθερμανθεί, κατεβάζουμε στους 180 και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μεχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια