Αλμυρά κουλουράκια
Ένα εύκολο και νόστιμο σνακ για το σχολείο, τη θάλασσα αλλα και για να συνοδεύσει μια παγωμένη μπύρα!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή μην βάλετε πολύ αλάτι γιατί είναι και το τυρί αλμυρούτσικο.
Υλικά
-
3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
-
1 φλυτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη
-
1 φλυτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
-
1/2 φλυτζάνι γάλα
-
Λίγο αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το βούτυρο.
-
2
Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
-
3
Αφήνετε στο ψυγείο γαι 1 ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη.
-
4
Πλάθετε κουλουράκια και ψήνετε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Σχόλια (34)