κύρια φωτογραφία συνταγής Αλμυρά Κουλούρια Αλεξάνδρας
Αλεξάνδρα
Αλεξάνδρα @cook_8448991

Λίγα μυστικά ακόμα

Τρώγονται φρέσκα την ίδια μέρα με τον καφέ ή στο γραφείο. Είναι μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής του κουλουριού θεσσαλονίκης αλλά με ιδιαίτερη γεύση και πιο πικάντικη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

16 περίπου κουλούρια
  1. 4-5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 1 κούπα νερό
  3. 20 γρ μαγιά και λίγο νερό και αλεύρι για να διαλυθεί
  4. 1/4 της κούπας λάδι
  5. 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  6. 1 πρέζα αλάτι
  7. Τριμμένο ρεγγάτο στον τρίφτη
  8. Μαυροκούκι
  9. 1 αυγό χτυπημένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο ζεστό νερό και προσθέτουμε λίγο αλεύρι για να γίνει ένας χυλός.

  2. 2

    Αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει.

  3. 3

    Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι κάνοντας μια γούβα στη μέση.

  4. 4

    Ρίχνουμε τη φουσκωμένη μαγιά, τη ζάχαρη, το λάδι, το νερό και το αλάτι και ζυμώνουμε να γίνει μια αρκετά μαλακή ζύμη.

  5. 5

    Αφήνουμε να ξεκουραστεί, χωρίζοντάς την σε μπαλίτσες όσο περίπου θέλουμε να γίνουν τα κουλούρια, περίπου μισή με μία ώρα.

  6. 6

    Κατόπιν παίρνουμε κάθε μπαλίτσα και την πλάθουμε σε ένα κορδόνι περίπου 25 εκ. μήκους και ενώνουμε τις άκρες σχηματίζοντας ένα κουλούρι όπως αυτό της θεσσαλονίκης.

  7. 7

    Κατόπιν το παιρνάμε με ένα πινέλο με το χτυπημένο αυγό, και πασπαλίζουμε με το σουσάμι, το τριμμένο ρεγγάτο, και τέλος το μαυροκούκι.

  8. 8

    Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στον αέρα περίπου 20-30 λεπτά στους 170 βαθμούς κελσίου.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

MariaV
MariaV @cook_8450101
Ειναι πολυ καλα.Δεν εβαλα τυρι και μαυροκουκι και στη γευση μοιαζουν με το ψωμι μαργαριτα.Μας αρεσουν πολυ.Τωρα ψηνω το τελευταιο ταψι.

Από

Αλεξάνδρα
Αλεξάνδρα @cook_8448991
στις