Αλμυρά Κουλούρια Αλεξάνδρας
Λίγα μυστικά ακόμα
Τρώγονται φρέσκα την ίδια μέρα με τον καφέ ή στο γραφείο. Είναι μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής του κουλουριού θεσσαλονίκης αλλά με ιδιαίτερη γεύση και πιο πικάντικη.
Υλικά
-
4-5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κούπα νερό
-
20 γρ μαγιά και λίγο νερό και αλεύρι για να διαλυθεί
-
1/4 της κούπας λάδι
-
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
-
1 πρέζα αλάτι
-
Τριμμένο ρεγγάτο στον τρίφτη
-
Μαυροκούκι
-
1 αυγό χτυπημένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο ζεστό νερό και προσθέτουμε λίγο αλεύρι για να γίνει ένας χυλός.
-
2
Αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει.
-
3
Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι κάνοντας μια γούβα στη μέση.
-
4
Ρίχνουμε τη φουσκωμένη μαγιά, τη ζάχαρη, το λάδι, το νερό και το αλάτι και ζυμώνουμε να γίνει μια αρκετά μαλακή ζύμη.
-
5
Αφήνουμε να ξεκουραστεί, χωρίζοντάς την σε μπαλίτσες όσο περίπου θέλουμε να γίνουν τα κουλούρια, περίπου μισή με μία ώρα.
-
6
Κατόπιν παίρνουμε κάθε μπαλίτσα και την πλάθουμε σε ένα κορδόνι περίπου 25 εκ. μήκους και ενώνουμε τις άκρες σχηματίζοντας ένα κουλούρι όπως αυτό της θεσσαλονίκης.
-
7
Κατόπιν το παιρνάμε με ένα πινέλο με το χτυπημένο αυγό, και πασπαλίζουμε με το σουσάμι, το τριμμένο ρεγγάτο, και τέλος το μαυροκούκι.
-
8
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στον αέρα περίπου 20-30 λεπτά στους 170 βαθμούς κελσίου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια