Αλμυρά μαφινάκια
DEMI.K
@cook_8503564
Αφράτα, αλμυρά ¨κεκάκια¨.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ακόμη και κρύα είναι τέλεια!
Υλικά
-
2 φλ.τσ. αλεύρι γ.ο.χ 500 gr
-
3 κ.γ μπέϊκιν πάουντερ
-
2 αυγά
-
αλάτι, πιπέρι
-
1 πιπεριά
-
1 φλ.τσ. γάλα 250 ml
-
1 φλ.τσ. τριμμένα τυριά (εγώ έβαλα γκούντα καί κεφαλοτύρι)
-
1 φλ.τσ. ψιλοκομμένα αλλαντικά (εγώ έβαλα παριζάκι και χωριάτικο λουκάνικο)
-
50 γρ. μαργαρίνη
-
2 φλ. καφέ ελαιόλαδο 100 ml
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέ το μπέϊκιν.
-
2
Χτυπάμε με τό σύρμα τα αυγά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
-
3
Στο τέλος σμίγουμε και το αλεύρι με απαλές και λίγες κινήσεις.
-
4
Ψήνουμε σέ προθερμασμένο φούρνο στούς 180ο, 20΄με 25΄.
Σχόλια (47)