Αλμυρά μάφινς με ζαμπόν, τυρί και μπέικον

Μυρτω
Μυρτω @myrto
Πάτρα,

Μαφινάκια αλμυρά για μικρά και μεγάλα παιδάκια

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή τη βρήκα σε ενα σλοβάκικο σάιτ. Εγώ όταν τα έκανα τα μαφινάκια αφαίρεσα ορισμένα από τα υλικά. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!!!!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 - 15 κομμάτι
  1. 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 90 γρ βούτυρο ή λάδι
  3. 400 γρ γιαούρτι
  4. 150 γρ γάλα
  5. 2 κσ ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  6. 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  7. 1/2 κγ τριμμένο μαύρο πιπέρι
  8. 1/4 κγ τσίλι
  9. 100 γρ κίτρινο τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια
  10. 75 γρ ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομματάκια
  11. 2 φέτες μπέικον

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε σε ενα μπολ τα πρώτα 10 υλικά.

  2. 2

    Μοιράζουμε τη ζύμη σε φορμάκια για μάφινς.

  3. 3

    Γεμίζουμε τη κάθε θήκη κατά τα 3/4.

  4. 4

    Προσθέτουμε το τυρί και το ζαμπόν.

  5. 5

    Πατάμε λίγο το τυρί και το ζαμπόν, να μπουν λίγο μέσα στη ζύμη.

  6. 6

    Κόβουμε τις φέτες μπέικον κατά πως θέλουμε, ή σε μικρά κομματάκια ή σε μακρόστενες φετούλες και τις βάζουμε από πάνω.

  7. 7

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 30 λεπτά και μετά σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Μυρτω
στις
Πάτρα,