foodie1973
foodie1973 @cook_8499686

Αυτά τα αλμυρά μπισκότα φτιαγμένα με φρέσκο βούτυρο και κασέρι είναι όσο πρέπει πικάντικα για να τραβιέται το ποτάκι και να ανοίγει η όρεξη προτού καθίσουμε στο τραπέζι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αποφεύγω να χρησιμοποιήσω παρμεζάνα ή γραβιέρα στην θέση του κασεριού γιατί η γεύση θα αλλοιωθεί και δεν θα έχει την ίδια ένταση.Η συνταγή είναι από το προσωπικό μου blog dailycious.gr.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20-25 τεμάχια
  1. 200 γρ. φρέσκο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  2. 2 φλ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  3. 1 φλ. τριμμένο κασέρι (στην χονδρή πλευρά του τρίφτη)
  4. 1 κοφτή κ.γλ. αλάτι
  5. 1 κοφτή κ. γλ. baking powder
  6. λίγη πάπρικα για το πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αναμιγνύω το βούτυρο με το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

  2. 2

    Προσθέτω το αυγό και το κασέρι κι ανακατεύω ξανά.

  3. 3

    Αφήνω την ζύμη στο ψυγείο τυλιγμένη μέσα σε μεμβράνη για 2-3 ώρες.

  4. 4

    Πλάθω τα αλμυρά μπισκότα ομοιόμορφα σε μέγεθος μικρού καρυδιού και τα αραδιάζω σε απόσταση (γιατί θα φουσκώσουν) πάνω στην λαδόκολλα, στο ταψί. Πασπαλίζω το κάθε ένα με λίγη πάπρικα και τα φουρνίζω σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40’ στους 150°C (πάνω κάτω αντίσταση).

  5. 5

    Μόλις τα αλμυρά βγουν από τον φούρνο θα είναι αρχικά λίγο νωπά εσωτερικά (κόβω ένα στην μέση και το διαπιστώνω), αλλά στην πορεία θα τραβήξουν την υγρασία τους και θα γίνουν τραγανά.

  6. 6

    Μπορώ να τα προσφέρω χλιαρά (ελαφρά ξαναζεσταμένα πριν το σερβίρισμα στον φούρνο στους 60°C για 10-15') ή όχι, ως συνοδευτικά του ποτού.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

Thaleia_K
Thaleia_K @cook_8526388
Πολλή εύκολη συνταγή και κυρίως πολλή νόστιμη!!!
Σας ευχαριστούμε πολύ που την ανεβάσατε!

Από

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686
στις