Αλμυρά μπισκότα με κασέρι και πάπρικα
Αυτά τα αλμυρά μπισκότα φτιαγμένα με φρέσκο βούτυρο και κασέρι είναι όσο πρέπει πικάντικα για να τραβιέται το ποτάκι και να ανοίγει η όρεξη προτού καθίσουμε στο τραπέζι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αποφεύγω να χρησιμοποιήσω παρμεζάνα ή γραβιέρα στην θέση του κασεριού γιατί η γεύση θα αλλοιωθεί και δεν θα έχει την ίδια ένταση.Η συνταγή είναι από το προσωπικό μου blog dailycious.gr.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αναμιγνύω το βούτυρο με το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
-
2
Προσθέτω το αυγό και το κασέρι κι ανακατεύω ξανά.
-
3
Αφήνω την ζύμη στο ψυγείο τυλιγμένη μέσα σε μεμβράνη για 2-3 ώρες.
-
4
Πλάθω τα αλμυρά μπισκότα ομοιόμορφα σε μέγεθος μικρού καρυδιού και τα αραδιάζω σε απόσταση (γιατί θα φουσκώσουν) πάνω στην λαδόκολλα, στο ταψί. Πασπαλίζω το κάθε ένα με λίγη πάπρικα και τα φουρνίζω σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40’ στους 150°C (πάνω κάτω αντίσταση).
-
5
Μόλις τα αλμυρά βγουν από τον φούρνο θα είναι αρχικά λίγο νωπά εσωτερικά (κόβω ένα στην μέση και το διαπιστώνω), αλλά στην πορεία θα τραβήξουν την υγρασία τους και θα γίνουν τραγανά.
-
6
Μπορώ να τα προσφέρω χλιαρά (ελαφρά ξαναζεσταμένα πριν το σερβίρισμα στον φούρνο στους 60°C για 10-15') ή όχι, ως συνοδευτικά του ποτού.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια
Σας ευχαριστούμε πολύ που την ανεβάσατε!