Αλμυρά pancakes με καπνιστό κασέρι
Πολύ νόστιμα και πολύ εύκολα για μπουφέ, συνοδευτικά μπύρας ή κρασιού, τρώγονται και την επόμενη μέρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε αντί για καπνιστό κασέρι να βάλουμε κάποιο άλλο, αλλά δε θα είναι ίδιο το άρωμα. Επίσης, αντί για μπέικον μπορούμε να βάλουμε ζαμπόν ή γαλοπούλα.Τρώγονται ζεστά και κρύα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε με αβγοδάρτη τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μπέκιν και το αλεύρι. Προσθέτουμε το κασέρι, το μπέικον το μαϊντανό και το μαυροπίπερο και ανακατεύουμε με πηρούνι. Αφήνουμε το μίγμα για 15-20 λεπτά να σταθεί.
-
2
Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ένα τηγάνι για κρέπες (μία φορά μόνο, δε χρειάζεται να το βουτυρώνουμε κάθε φορά). Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο 2.
-
3
Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, ρίχνουμε με μία μικρή κουτάλα κουταλιές από το μίγμα ώστε να σχηματιστούν μικρά στρόγγυλα pancakes.
-
4
Μόλις ψηθούν από τη μία μεριά, τα γυρίζουμε και από την άλλη με δύο πηρούνια ή δύο μικρές σπάτουλες. Μπορούμε μέσα στο τηγάνι να ρίχνουμε 3-4 κάθε φορά. Όσο περνάει η ώρα, θα ψήνονται όλο και πιό γρήγορα. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια