Αλμυρά
Φίλοι στο σπίτι για ποτάκι. Ξεροσφύρι? Όχι βέβαια! Μιά νόστιμη και γρήγορη λύση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν σας αρέσει η πάπρικα ή το σουσάμι μπορείτε να αντικαταστήσετε ή και να προσθέσετε χονδρό αλάτι.
Υλικά
-
1 ποτήρι τρυμμένο ρεγγάτο
-
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
-
2 αυγά + 1 κρόκο αυγού
-
1 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
-
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
πάπρικα
-
1 πρέζα αλάτι
-
μαύρο σουσάμι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
-
2
Χτυπάμε το βούτυρο με 2 αυγά.
-
3
Προσθέτουμε το τυρί και σιγά-σιγά το αλέυρι και τέλος το μπέικιν.
-
4
Βάζουμε όσο αλεύρι πάρει προσέχοντας να μη σκληρύνει πολύ η ζύμη μας.
-
5
Τα πλάθουμε, περνάμε με πινέλο τον κρόκο και πασπαλίζουμε με πάπρικα και μαύρο σουσάμι.
-
6
Τα φουρνίζουμε ως να ροδίσουν.
Σχόλια (45)