Αλμυρή γλυκοκολοκυθόπιτα
Παραδοσιακή κρητική συνταγή. Μέτρια δυσκολία στην εκτέλεση (επειδή ζυμώνεις και ανοίγεις το φύλλο μόνος σου).
Λίγα μυστικά ακόμα
Τολμίστε την, δε θα σας απογοητεύσει. Ειναι πολύ ευχάριστη η διαδικασία να ζυμώνεις και να ανοίγεις φύλλο!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωτάρουμε την κολοκύθα με το κρεμμύδι έως ώτου γίνει χυλός. Τη στραγγίζουμε και προσθέτουμε το δυόσμο, τη φέτα τριμμένη και τα αυγά χτυπημένα.
-
2
Ετοιμάζουμε μαλακή ζύμη με τα παραπάνω υλικά και ανοίγουμε δύο φύλλα. Στρώνουμε το ένα σε λαδωμένο ταψί. Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.
-
3
Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια