Αλμυρή γλυκοκολοκυθόπιτα

52 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
καλι
καλι @cook_8449763

Παραδοσιακή κρητική συνταγή. Μέτρια δυσκολία στην εκτέλεση (επειδή ζυμώνεις και ανοίγεις το φύλλο μόνος σου).

Λίγα μυστικά ακόμα

Τολμίστε την, δε θα σας απογοητεύσει. Ειναι πολύ ευχάριστη η διαδικασία να ζυμώνεις και να ανοίγεις φύλλο!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 1/2 kg κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  2. 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  3. αλάτι, πιπέρι
  4. 2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
  5. 1/2 kg φέτα
  6. 2-3 αυγά
  7. Ζύμη
  8. 1 ποτήρι λάδι
  9. 1 κ.τσαγιού αλάτι
  10. 1/2 ποτήρι γάλα
  11. 1 κουτ. τσαγιού μπεϊκιν πάουντερ
  12. αλεύρι όσο είναι αρκετό για να γίνει μαλακή ζύμη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σωτάρουμε την κολοκύθα με το κρεμμύδι έως ώτου γίνει χυλός. Τη στραγγίζουμε και προσθέτουμε το δυόσμο, τη φέτα τριμμένη και τα αυγά χτυπημένα.

  2. 2

    Ετοιμάζουμε μαλακή ζύμη με τα παραπάνω υλικά και ανοίγουμε δύο φύλλα. Στρώνουμε το ένα σε λαδωμένο ταψί. Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.

  3. 3

    Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

καλι
καλι @cook_8449763
στις