κύρια φωτογραφία συνταγής Αλμυρή κολοκυθόπιτα 2
dididi
dididi @cook_8466562

Πολύ πολύ πολύ νόστιμη κολοκυθόπιτα με πράσινα κολοκυθάκια, δε βρήκα κάποια παρόμοια εδώ και τη λατρεύω!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ψήστε καλύτερα στον κανονικό φούρνο, όχι στον αέρα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
1 ταψι
  1. Για τη Ζύμη
  2. 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 1/2 φλυτζ. λάδι
  4. 1 1/2 φλυτζ.νερό χλιαρό
  5. 1 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  6. Για τη Γέμιση
  7. 1 κιλό κολοκύθια πράσινα
  8. 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ή 1 ξερό
  9. 1 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
  10. 250 γραμμ. τυρί φέτα
  11. λίγο ανθότυρο
  12. μάραθο και άνιθο κατά βούληση

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε το αλέυρι με το λάδι, να λαδωθεί παντού το αλέυρι ώσπου να γίνουν "γρομπαλάκια". Ανακατευουμε το νερό με το αλάτι ώσπου να λιώσει. Τα προσθέτουμε όλα μαζί και με τον πλάστη κανουμε 5 φύλλα.

  2. 2

    Τρίβουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια και τα κολοκύθια και ψιλοκόβουμε τον άνιθο και το μάραθο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα "στίβουμε" ώστε να φύγουν τα ζουμιά.

  3. 3

    Χτυπάμε τα αυγά και την τριμμένη φρυγανιά. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και αναμιγνύουμε ώστε να ετοιμαστεί η γέμιση.

  4. 4

    Λαδώνουμε το ταψί μας. Βάζουμε κάτω 2 φύλλα και μια στρώση από τη γέμιση. Βάζουμε άλλο ένα φύλλο, άλλη μια στρώση γέμιση και πάνω πάνω τα τελευταία δύο φύλλα.

  5. 5

    Ραντίζουμε με λίγο λάδι και νερό

  6. 6

    Ψήνουμε στους 180 για καμία ώρα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

Vinny
Vinny @cook_Vinny83
dididi, έχεις ιδέα πώς θα γίνει αν δε βάλω αυγά ? Νηστεύει ο άντρας μου και μπορώ να χρησιμοποιήσω νηστίσιμο τυρί, αλλά με τα αυγά δεν έχω εναλλακτική...

Από

dididi
dididi @cook_8466562
στις