Αλμυρή κολοκυθόπιτα 3

Phoebes
Phoebes @Phoebes
,Ελλάδα

Μια κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα και .... λίγο χρώμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Κανονικά οι πίτες πρέπει να ψήνονται πάνω κάτω αντίσταση και τοποθετούμε το ταψί χαμηλά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
ένα μέτριο ταψί για πίτες
  1. 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες (με ελαιόλαδο)
  2. 1 κιλό κολοκύθα κίτρινη χοντροτριμμένη
  3. 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 1/2 πιπεριά κόκκινη
  5. 1/2 πιπεριά κίτρινη
  6. 1/2 πιπεριά πορτοκαλί
  7. 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  8. λίγο ξερό δυόσμο
  9. 3 κουταλιές της σούπας πουργούρι/πλιγούρι
  10. 1/2 κιλό ανθότυρο
  11. 250 γραμμάρια φέτα
  12. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε την κολοκύθα να βγάλει λίγο τα υγρά της και τις πιπεριές. Προσθέτουμε το πλιγούρι για να ρουφήξει τα υγρά και αποσύρουμε από την φωτιά.

  2. 2

    Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε την φέτα και το ανθότυρο και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα.

  3. 3

    Προσθέτουμε το μείγμα της κολοκύθας, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε καλά.

  4. 4

    Σε ένα λαδωμένο ταψί βάζουμε τα μισά φύλλα και λαδώνουμε κάθε φύλο. Εμένα δεν μου αρέσουν πολύ λιπαρές οι πίτες και έβαλα λίγο λάδι ανάμεσα σε κάθε φύλο.

  5. 5

    Προσθέτουμε το μείγμα της γέμισης και τα υπόλοιπα φύλλα πάλι με λίγο λάδι ανάμεσα σε κάθε φύλλο.

  6. 6

    Χαράζουμε την πίτα και την αλείφουμε με λίγο γάλα ή νερό για να γίνει τραγανό το φύλλο.

  7. 7

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Mariana Mykonos 💙🇬🇷🤍
Mariana Mykonos 💙🇬🇷🤍 @Mariana_Myk
Σούπερ συνταγή, έυκολη και πολύ γευστική. Φτιάχνω δικό μου φύλλο χοντρό και της πάει πολύ. Επίσης προσθέτω ένα μέτριο πράσο , λίγο άνηθο και μια σκελίδα σκόρδο !! :)

Από

Phoebes
Phoebes @Phoebes
στις
,Ελλάδα